Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

19 Mayıs 2009 Salı

Sınavda başarının püf noktaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından düzenlenen seminerde öğrencilere sınav stresini yenmenin yolları anlatıldı.

Uludağ Eğitim Gönülleri Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 işbirliği ile Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirilen "Sınav Öncesi Sınavı Kazandıran Stratejiler" konulu seminerde kişisel gelişim uzmanı Abdurrahman Başaran, öğrencilere ÖSS'de başarıya ulaşmanın ipuçlarını verdi.

Başaran, "Hedefsizlik belirsizliği, belirsizlik ümitsizliği doğurur." dedi.

Başaran, öğrencilerin ÖSS'ye hazırlanırken yapmaları gerekenleri şöyle özetledi: "Hedefi belirlemek ve o hedefe kilitlenmek, Kararlı olmak ve pes etmemek, inanmak ve kazanacağına kendini inandırmak ve etkili çalışma."

Başaran, ÖSS girecek öğrencilerin en çok yaptığı hatalar arasında pes etmek, kazanacağına inanmamak ve sınava hazırlanırken zamanını kötü kullanmak olduğunu ifade etti.

ÖSS öncesi ve sonrası ailelere çok önemli görevler düştüğünün altını çizen Başaran, "Sınava giren çocuğunuza sevginizi gösterin ve en önemlisi onlara bunu hissettirin. Sınavı kazansa da kaybetse de her zaman ona destek olacağınızı söyleyin. Onlara baskı yapmadan kontrol altında tutmaya çalışın ve sınavdan önce ve sonra motivasyonları konusunda destek olun." şeklinde konuştu.

Başaran, ÖSS'ye girecek öğrencilerden bol miktarda soru çözmelerini, konu tekrarı yapmalarını ve hedeflerine kilitlenmelerini istedi.

Sizde Beğendiğiniz e-postaları, kendi eserlerinizi ilan ve duyurularınızı veya bizimle paylaşmak istediklerinizi naturelist@gmail.com mail adresine yollayabilirsiniz..

Reklammatik'le Reklam İzle sen de kazan!

Hostinginizi Alın Bir Villa Sahibi Olun

SüperTeklif'e üye ol, sen de kazan!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi