Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

14 Mayıs 2009 Perşembe

3 bitki uzmanından erken menopoza 10 bitkisel çözüm

Erken menopoza gire riski taşıyorsanız çözümü birde doğada arayın. Türkiye’nin önde gelen üç bitki uzmanı; Prof. Dr. Ahmet Maranki, Dr. Ender Saraç ve Suna Dumankaya, erken menopozu geciktiren özel tariflerini sizin için sıraladı. Size düşen tek şey birini seçmek ve uygulamak!

Funda Çatar – Erdinç Yapan- Formsante Dergisi

Prof. Dr. Ahmet Maranki’den:

Civanperçemi, Çobançantası, adaçayı ve karışık kür

CİVANPERÇEMİ KÜRÜ

Malzemeler: 15 gr. kıyılmış civanperçemi, 1.5 litre su

Hazırlanışı: Civanperçemini 1.5 litre kaynar suda haşlayıp, soğuyunca süzün.

Nasıl uygulamalısınız? Çayı, günde 3-4 kez, yemeklerden önce yarım fincan için. (Hazırladığınız kür gün içinde bitmeli.) Küre 3 hafta boyunca devam edip, ardından 1 hafta ara verin. Küre bu düzende 3 ay devam edebilirsiniz.

Dikkat edin: Etken maddelerin etkilerini yitirmemeleri için bitkileri nemsiz bir yerde saklayın.

KARIŞIK KÜR

Malzemeler: 100'er gr. ısırgan otu, atkuyruğu civanperçemi, çobançantası, eğir otu ve bal

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri, hepsinden eşit miktarda olacak şekilde harmanlayın. Toz haline getirdiğiniz karışımdan 1 tatlı kaşığı alarak 1 bardak kaynar suya (200 cc) ilave edin. Çayı 10 dakika demledikten sonra süzün.

Nasıl uygulamalısınız? Balla tatlandırdığınız karışımı, günde 2 bardak, sabah ve gece yatmadan önce, aç karnına içmelisiniz. Küre 2. hafta gün aşın yine günde 2 kez; 3. hafta da 3 günde bir devam edin. 4. hafta küre ara verin. Karışık küre 3 ay boyunca bu düzende devam edebilirsiniz.

Dikkat edin: Etkilerini yitirmemeleri için bitkileri serin ve nemsiz bir yerde saklayın.

ADAÇAYI KÜRÜ

Malzemeler: Yaklaşık 1 tatlı kaşığı adaçayı, 200 cc su

Hazırlanışı: 1 bardak kaynar suya (200 cc), yaklaşık 1 tatlı kaşığı adaçayı İlave edin. Çayı 10 dakika kadar beklettikten sonra için.

Nasıl Uygulamalısınız? Adaçayını bir hafta boyunca, sabah ve akşam, aç karnına, Ver bardak için. Küre 2. hafta gün aşın yine günde 2 kez; 3. hafta da 3 günde bir devam etmelisiniz. 4. hafta küre ara verin. Adaçayı kürüne bu düzende 3 ay boyunca devam edebilirsiniz.

Dikkat edin: Çeşitli yakınmalara yol açmaması için adaçayını günde 3 bardaktan fazla içmemeye dikkat edin. Ayrıca içeriğindeki kafurun ve linoel gibi uçucu yağlar zamanla etkisini yitireceği için, bir yıldan fazla bekletilmiş otları kullanmayın. Şifalı etkisinden tam faydalanabilmek için çaya limon ve şeker gibi tatlandırıcılar ilave etmeyin. Hamilelik döneminde kullanmamaya da özen gösterin.

ÇOBANÇANTASI KÜRÜ

Malzemeler: 20-25 gr. çobançantası, 1 litre su

Hazırlanışı: 1 litre sıcak suya, 20 - 25 gr. çobançantası ilave edin. Çayı birkaç dakika kaynatıp, süzün.

Nasıl uygulamalısınız? Bir hafta boyunca, her gün, Ver litre çobançantası kürünü için. Bir hafta ara verdikten sonra, küre ertesi hafta devam edin. Çobançantası kürüne bu düzende 3 hafta boyunca devam edin.

Dikkat edin: Çayı isterseniz sıcak, isterseniz soğuk olarak tüketebilirsiniz. Bitkiyi, etkisini kaybetmemesi için serin bir yerde saklamaya özen gösterin. Çobançantası'nı çiğ olarak tüketebilir veya yemek olarak da yiyebilirsiniz.

BUNLARA DİKKAT!

• Çayın doğru bir şekilde hazırlanması, kürden etkili sonuç almanızda anahtar rol oynuyor. Örneğin bitkinin içindeki etken maddenin suyla karışabilmesi için bardağın 100 derecelik bir ısıda olması gerekiyor. Eğer bardak daha düşük ısıda olursa etken maddeler suyla karışamıyor, bunun sonucunda da kür etkisini gösteremiyor.

• Kürün demleme yöntemiyle hazırlanması gerekiyorsa, çayı kaynatmayın. Kürden sonuç alamadığınız gibi, çeşitli yan etkilere de maruz kalabilirsiniz.

• Aksi söylenmedikçe kürün içine şeker, bal ve limon gibi tatlandırıcılar ilave etmeyin. Bu ürünlerin içeriğindeki etken maddeleri kürden fayda sağlamanızı önleyebilir.

• Yol kenarlarında sunulan açık ürünleri almayın. Çünkü bitkiler açık ortamlarda serbest radikallere maruz kalabilir. Ambalajlı ürünleri tercih edin.

Dr. Ender Saraçtan:

Karışık kür ve adaçayı kürü

KARIŞIK KÜR

Malzemeler: Bir tatlı kaşığına yakın anason, bir tutam papatya, iri bir tutam civanperçemi. Bir çay fincanı su (yaklaşık 100 cc)

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri harmanlayıp, yaklaşık 100 cc suyun içinde 3-4 dakika demleyin. Çayı süzdükten sonra ılık-sıcağımsı kıvama gelince bekletmeden için.

Nasıl uygulamalısınız? Kürü, akşam saatlerinde yatmaya yakın, 2 fincan tüketmeniz gerekiyor. Karışık küre, 1-2 yıl boyunca her gün devam edebilirsiniz.

Dikkat edin: isterseniz, çayın lezzetini artırmak amacıyla içine esmer şeker katabilirsiniz. Çayı belirtilen süreden fazla kaynatmamaya dikkat edin. Aksi takdirde çay acılaşır, bunun sonucunda da içimi zorlaşır. En önemlisi de çaydan istediğiniz etkiyi alamazsınız.

Nasıl uygulamalısınız? Kür sabah ve öğle saatlerinde 2 fincan içilerek uygulanıyor. Çayı içerken ne çok aç, ne de çok tok olmalısınız. Örneğin kahvaltı ile öğle yemeği arasında tüketebilirsiniz.

Dikkat edin: Adaçayı’nın uyarıcı etkisi olduğu için akşam saatlerinde tüketilmesi önerilmiyor. Çayı, suyun içinde 4 dakikadan fazla bekletmeyin. Eğer suyun içinde daha fazla süre kalırsa toksik madde salgılar, bunun sonucunda da kürden yarar değil, zarar görürsünüz.

Suna Dumankaya'dan:

Nar, adaçayı, civanperçemi kürleri

NAR KÜRÜ

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı nar çekirdeği tozu, bir kase yoğurt

Hazırlanışı: Bir kâse yoğurdun içine bir tatlı kaşığı nar çekirdeği tozunu katın. Karışımı iyice harmanlayın.

Nasıl uygulamalısınız? Hazırladığınız karışımı, günde bir kez, istediğiniz saatte, taze olarak tüketin. Küre bir ay boyunca devam edin. Yılda 2 kez, örneğin ilkbahar ve sonbahar aylarında tekrarlayabilirsiniz.

Dikkat edin: Etkisinden daha fazla yararlanabilmek için narı yaz ve sonbaharda tüketmeye çalışın.

ADAÇAYI KÜRÜ

Malzemeler: Bir tutam adaçayı, bir çubuk tarçın, 500 cc su

Hazırlanışı: Çayı, cam veya porselen demlikte, klasik çay gibi demledikten sonra süzün.

Nasıl uygulamalısınız? Her gün istediğiniz saatte içebilirsiniz. Küre istediğiniz süre devam edebilirsiniz.

Dikkat edin: Yan etkilere yol açmaması için çayı kaynatmayın.

CİVANPERÇEMİ KÜRÜ

Malzemeler: 4 - 5 gr. (yaklaşık bir tutam) civanperçemi

Hazırlanışı: Civanperçemini soğuk suda yıkadıktan sonra geceden suya bırakın. Sabah, klasik çay gibi demleyin..

Nasıl uygulamalısınız? Her gün bir su bardağı kadar tüketin. Küre istediğiniz kadar devam edebilirsiniz.

Dikkat edin: Çayı kaynatmamaya özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi