Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

5 Nisan 2010 Pazartesi

Üretici fabrikaya süt vermiyor

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, dünden itibaren sanayiciye süt vermeme eylemi başlattı.

Birliğin Genel Müdürü Ahmet Tüfekçi, "Sanayicinin çiğ süt fiyatlarını üreticiyi mağdur edecek fiyatlara çekmesi ve bu fiyatları üreticiye dayatması sebebiyle Türkiye genelinde sanayiciye üretici birliklerimizce süt vermeme eylemi başlatılmıştır." dedi. Birliğin Başkan Yardımcısı Osman Vasfi Yasun ise geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, fiyat konusunda uzlaşma olmaması halinde kendi sütlerini değerlendirme yollarını arayacaklarını açıklamıştı. Yasun, süt fiyatlarının 3 aylık ihalelerle belirlendiğini, ihalede 85 kuruş olarak belirlenen fiyatı, sanayicilerin tek taraflı olarak 72,5 kuruşa düşürdüğünü ifade etmişti. Balıkesir'in Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Karaman da, firmaların üreticiye haber vermeden bankalara litresi 72,5 kuruştan süt parası yatırdığını dile getirdi. Karaman, "Nisan ayında fiyatı daha da düşürmeyi planlıyorlardı. Biz de sanayiciye süt vermeme kararı aldık. Bugüne kadar biz düşündük biraz da sanayiciler düşünsün." diye konuştu. Karaman, üreticinin satmadığı sütü peynir ve yoğurt yaptığını aktardı.

TÜRKİYE SÜT ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ AÇIKLAMASI - www. tsumb. org. tr

"Sanayici ile yapılan görüşmelerde çiğ süt fiyatlarında anlaşma sağlanamamıştır. Sanayicinin çiğ süt fiyatlarını üreticiyi mağdur edecek fiyatlara çekmesi ve bu fiyatları üreticiye dayatması sebebiyle Türkiye genelinde 04.04.2010 tarihinden itibaren sanayiciye üretici birliklerimizce süt vermeme eylemi başlatılmıştır."

BEKLENEN OLDU VE SÜT GREVİ TÜM YURTTA BAŞLADI. ÜRETİCİ HAKKINI ALANA KADAR SÜT VERMEYECEK.

SU FİYATINA SÜT DEVRİ KAPANACAK.

TÜRKİYE GENELİNDE 155 İLÇEDE ÖRGÜTLÜ SÜT BİRLİKLERİNDE SANAYİCİYE SÜT VERİLMEYECEK. KÖY-KOOP BİRLİĞİNİN GREVE DESTEK VERMESİ BEKLENİYOR.

SÜT GREVİNİN ETKİLERİ ŞÖYLE OLACAK;

- 2 GÜN İÇİNDE MARKETLERDE GÜNLÜK PASTORİZE SÜT KALMAYACAK
- 5 GÜN İÇİNDE MARKETLERDE YOĞURT VE AYRAN BİTECEK.
- 10 GÜN İÇİNDE UHT KUTU SÜT SIKINTISI BAŞLAYACAK.
- 15 GÜN İÇİNDE PEYNİR SIKINTISI BAŞLAYACAK.

--
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi