Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

13 Nisan 2010 Salı

Hissede hareket yaratacak şirket haberleri

- Akenerji, bugün gerçekleştireceği %457,17 oranında bedelli sermaye arttırımı ile 65.340.000 TL olan sermayesini 310.474.000 TL arttırarak 375.814.000 TL’ye çıkaracağını ve rüçhan haklarının 13 -27 Nisan 2010 tarihleri arasında kullandırılacağını açıkladı.

- Aksigorta, 2009 yılı karından her 1 TL nominal değerli hisse başına brüt 0,10 TL ve net 0,085 TL kar payının 13 Mayıs 2010 (bugün) tarihinde dağıtılacağını açıkladı.

- Aksu Enerji, Manisa-Kula-Emir-Şehitli (Jeotermal alan 13) ve Konya-Cihanbeyli-Bozdağ (Jeotermal alan 12) alan ihalesine verilen teklifin düşük kalması nedeni ile toplam 45.000 USD tutarındaki teminat mektuplarının bankaya iade edildiğini açıkladı.

- Doğan Burda Dergi, 2009 yılı karından her 1 TL nominal değerli hisse başına brüt 0,383452 TL ve net 0,325934 TL kar payının dağıtılması teklifini genel kurula sunacağını açıkladı.

- Eczacıbaşı Yatırım, 2009 yılı karından her 1 TL nominal değerli hisse başına brüt 0,05 TL ve net 0,0425 TL kar payının 27 Mayıs 2010 tarihinde dağıtılması teklifini 4 Mayıs 2010 tarihinde yapılacak olan genel kurul toplantısına sunacağını açıkladı.

- Enka İnşaat, Bechtel International, Inc. ile birlikte Kosova'da Kosova Cumhuriyeti Devleti adına Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ile Toplam 117 kilometre ve 569 milyon EUR tutarlı Morine - Merdare Otoyolu inşaatına ilişkin anlaşma imzaladığını açıkladı.

- Reysaş Taşımacılık, 6.518.781 TL kar payının hisse senedi şeklinde dağıtılması teklifini 29 Nisan 2010 tarihinde yapacağı Olağan genel kurul toplantısına sunacağını açıkladı.

- Tire Kutsan, 12 Nisan 2010 tarihinde yaptığı olağanüstü genel kurul toplantısında ünvanının Mondi Tire Kutsan Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş olarak dezğiştirilmesine karar verdiğini açıkladı.

- Turcas Petrol, Bağlı ortaklığı Turcas Elektrik Üretim A.Ş.'nin %30 iştiraki RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş.'nin Denizli'de geliştirmekte olduğu yaklaşık 775 MW kurulu gücündeki doğalgaz kombine çevrim elektrik santrali için yapı ruhsatı aldığını açıkladı.

- Turkcell, BTK’nın 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere belirlediği yeni Çağrı Sonlandırma ücretlerini ve azami ücret tarifesini belirlediği kararlarının iptali talebini içeren iki adet dava açtığını ve olağan genel kurul toplantısını 29 Nisan 2010 tarihinde yapacağını açıkladı.

- Usaş, Olağan genel kurul toplantısını 30 Nisan 2010 tarihinde yapacağını açıkladı.

- Zorlu Enerji, Rotor Elektrik Üretim A.Ş.'nin Osmaniye'de bulunan Gökçedağ Rüzgar Santrali'nde montaj çalışmaları tamamlanan 54 türbinden 7 tanesinin daha geçici kabulu yapıldigini ve kapasitesinin ise 95 MW'tan 112,5 MW'a yükseldigini acikladi.

BASINDA YER ALAN ŞİRKET HABERLERİ
- Turkcell, azami ücreti Danıştay'a taşıdı- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), şirket için belirlediği yeni Çağrı Sonlandırma ücretlerini ve azami ücret tarifesini belirlediği kararlarının iptaline ilişkin Danıştay'a 2 ayrı dava açtığını bildirdi. (Dünya Gazetesi)

- SPK, Akbank'ın fon kuruluşu talebini olumlu karşıladı- Kurul, Akbank'ın 200 milyon lira başlangıç tutarlı "Akbank T.A.Ş. Özel Portföy Yönetimi Serbest Yatırım Fonu"nun kuruluşuna ilişkin talebi olumlu karşıladı.(Dünya Gazetesi)

- Bak Ambalaj ve Karel'den bedelsiz hisse ihracı- Bak Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin iç kaynaklardan karşılanmak üzere 27 milyon lira bedelsiz, Karel Alektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin ise iç kaynaklardan karşılanmak üzere 7,5 milyon liralık bedelsiz hisse senedi ihracı, Kurul kaydına alındı. (Dünya Gazetesi)

- Denizli Cam'da grev kararı- Denizli Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş ile T.Çimse-İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı ve grev kararı alındı.(Dünya Gazetesi)

- Enka, Kosova'da otoyol yapacak - Enka İnşaat, Kosova'da Morine-Merdare Otoyolu inşaatına ilişkin anlaşma imzaladı.(Dünya Gazetesi)

- ÇBS Boya- ÇBS Boya'nın 2009 mali tablolarını inceleyen Güreli Müşavirlik, özsermayesini tamamen kaybeden şirketin, muhasebe ve finansal raporlama ile görevli personelin sayısındaki yetersizlikler nedeniyle tamamlanamayan stok ve envanter çalışmaları nedeniyle sağlıklı bir denetimin yapılamadığını da açıkladı. (Referans Gazetesi)

- Deva, 60 milyon lira yatırımla Çerkezköy’de onkoloji ilacı üretecek - Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Philipp Haas, 2009’da satışlarını yüzde 53 artırdıklarını ve 333 milyon lira ciro elde ettiklerini belirterek, 3 yıl içinde yeni bir onkoloji (kanserbilim) ilaç üretim tesisi kurma projelerinin olduğunu söyledi.(Hürriyet Gazetesi)

- Zorlu Enerji yurtdışında Türkiye’nin 3 katı büyüyecek - Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, Rusya’da 340’ar megavatlık iki doğalgaz santralı, İsrail’de toplam 1.050 megavat kurulu güce sahip olacak 4 tane doğalgazlı kojenerasyon enerji santralı ve Pakistan’da da 300 megavata kadar genişleme kapasitesi olan bir rüzgâr enerji santralının yapımına başladıklarını söyledi.(Milliyet Gazetesi)

- Pegasus halka açılacak- Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Pegasus’un halka arzı için biri yatırım bankası, biri aracı kurum olmak üzere iki kuruluşa yetki verdiklerini söyledi. (Milliyet Gazetesi)

- Keskinoğlu- Akfen'in ardından Keskinoğlu Grubu da tahvil ihraç etmek için Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) kapısını çaldı. 50 milyon liralık tahvil ihracı için başvuran beyaz et şirketi izin alabilirse bu yıl tahvil ihraç eden ikinci şirket olacak. (Sabah Gazetesi)

EKONOMİ VE SEKTÖR HABERLERİ
- Kredi kartında ödeme güçlüğü çeken müşteri için ‘nakit çekme yasağı’ geliyor - BDDK, ödeme güçlüğü çeken kart müşterileri için çözüm ararken, iki yeni kısıtlamayı içeren bir düzenleme taslağı hazırladı. BDDK, ‘yeni limit açılmasını’ ve ‘nakit çekimi yasaklamayı’ öngören taslağı, görüş alışverişi için Bankalar Birliği’ne yolladı. (Hürriyet Gazetesi)

- Cari açık 8 kat arttı- Merkez Bankası (TCMB) ödemeler dengesi verilerine göre, şubat ayında cari açık, dış ticaret açığının önceki yılın aynı dönemine göre artmasının etkisiyle 8 kattan fazla artışla 2.6 milyar dolara yükselerek beklentiler dahilinde gerçekleşirken, ilk iki aylık dönemde ise 7 kat artışla 5,572 milyar dolar oldu. (Sabah Gazetesi)

- Türkiye’de istihdam oranı hep AB ortalamasının altında kaldı - Türkiye’nin işsizlik sorununa ilişkin bir değerlendirme de Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau’dan geldi. Türkiye’de istihdam oranının hiçbir zaman yüzde 46’ın üzerine çıkmadığına ve Avrupa Birliği (AB)ortalamasının altında kaldığına dikkat çeken Zachau, bunun ‘nüfus yapısı’ndan kaynaklandığın ısöyledi. Active Academy tarafından düzenlenen 4’üncü Uluslararası Risk Yönetimi Zirvesi’ne katılan Zachau, Türkiye’nin ‘şu an daha az risk arz eden bir alan’ olarak görüldüğünü ve 2010’da
yüzde 5 ya da daha fazla büyüyebileceğini söyledi. (Hürriyet Gazetesi)

- Bazı sigorta şirketleri sektörden çekilebilir - Geçen yıl 12.1 milyar lira prim üretimi gerçekleştiren sektör, reel anlamda yüzde 1.5 küçüldü. Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin (TSRŞB) Genel Sekreteri Erhan Tunçay, sektördeki teknik kârlılıkların yüzde 1 değil yüzde 4-5’e çıkması gerektiğini söyledi. Şirketlerin sermayelerinin güçlü olması gerektiğini belirten Tunçay, “Sermayesi yeterli olmayan şirketler devrolur.

Böylesi bir durumda ya sermayedar sermaye artıracak ya da Hazine, şirketin poliçe kesme yetkisini kaldıracak.

Sermaye yeterliliğini yerine getiremeyen ve rekabete dayanamayan şirketler satışa çıkarılabilir” diye konuştu.(Milliyet Gazetesi)

--
FarmVille Sırları El Kitabı
FarmVille'ye başlamak için geç kalmadınız. Tamamı legal, hilesiz sırlar sayesinde
FarmVille'nin Süperstarı olacaksınız!
http://www.xticaret.com/xticaret/?622_1493
---------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi