Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

5 Nisan 2010 Pazartesi

Antioksidan deyip geçme tanı!

Antioksidan takviyeleri, değişik miktarlarda vitamin, mineral ve bitki özü içerir. Bu takviyelerde sıklıkla beta karoten, C ve E vitaminleri, çinko, bakır ve magnezyum bulunur. Antioksidanlar, genel sağlığınıza yararlı olmanın yanı sıra, antrenman sonrası vücudunuzun yenilenmesine de yardım eder. Men's Health dergisi antioksidanlarla ilgili merak edilen sorulara yer verdi:

NE İŞE YARAR?
Tıpkı sigara içmek, güneş yanıkları, stres ve hava kirliliği gibi yoğun bir antrenman programı da, vücudunuzun serbest radikaller adı verilen molekülleri üretmesini hızlandırır. Bu moleküller, hücre zarlarına zarar verebileceği gibi, kansere yakalanma riskinizi de artırır. Antioksidanların bu duruma karşı koruma sağladığı bilinmektedir.

KİMLER KULLANMALI?
Antioksidanlar hakkında birbiriyle çelişen çok sayıda araştırma mevcut. Yine de bazı uzmanlar, doğal beslenme yoluyla yeterince antioksidan madde tüketemeyenlerin, bunları takviye olarak almasından yana tutum sergiliyor.

NE KADAR KULLANILMALI?
Avrupa Birliği, günde 60 miligram C vitamini ve 10 miligram da E vitamini alınmasını öneriyor. Öte yandan bazı bilim adamları, bu rakamların sadece sağlığı korumak için gereken minimum miktarlar olduğunu ve serbest radikallerle mücadele için daha yüksek miktarların tüketilmesi gerektiğini öne sürüyor. Tüm araştırmacıların birleştiği ortak nokta ise antioksidan takviyelerinin hiçbir zaman düzgün bir beslenmenin yerini tutamayacağı gerçeği...

NE ZAMAN ALINMALI?
Bazı mineral ve vitaminleri aşırı tüketmek tehlikelidir. Birden fazla antioksidan takviyesi kullanıyorsanız, bunların içerdiği vitamin ve mineral dozuna dikkat etmeniz yararlı olacaktır.

YAN ETKİSİ VAR MI?
Bu sorunun yanıtı kullandığınız takviyeye ve sağlamak istediğiniz etkiye göre değişir. Kimi araştırmalar, antioksidanların yemekle birlikte alındığında daha faydalı olduğunu gösteriyor.


--
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi