Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

1 Eylül 2009 Salı

Yüce Allah insaoğlunu ne için yarattı?

NEDEN YARATILDIK?
 
5 milyar önce yaratılan dünya, asırlarca bir beşik gibi süslenmiş, milyonlarca çeşit hayvan ve bitki yaratılmış, en sonunda kainatın en şerefli misafiri olan insan gelmiştir.
 
Neden Rabbimiz, insan için bu kadar masraf etmiştir? Niçin her şeyi onun emrine vermiştir?
 
Şöyle bir bakın: Bütün varlıkların bir görevi var. İnekler süt veriyor, arı bal yapıyor, tavuk yumurtluyor, balık bize et yetiştiriyor. Hatta lüzumsuz sandığımız bazı varlıklar bile hizmet ediyor. Yılanın zehirinden ilaç yapılıyor, karıncalar çıkardıkları gazla güneşin zararlı ışınlarını süzen ozon tabakasını güçlendiriyor, solucanlar fosforla toprağı besliyor.
 
Gereksiz, hikmetsiz, boş ve zararlı hiçbir varlık yok.


Bunların hepsi insan icin çalışıyorlar. İnsan da bütün varlıklardan yararlanıyor, kullanıyor hatta sevdiği canlıyı yatırıp kesıyor ve etini yiyor.  Ama hiçbir varlığa insanın etini yeme, sütünü içme veya sırtına binip gezme yetkisi verilmemis. İnsanın kullandığı bazı haklar hiçbir varlıkta yok.
 
Peki bunca emek çekilen, masraf yapılan, özenilen, yetkilerle donatılan insan niçin yaratılmış? Eti yenmez, sütü içilmez, derisi işe yaramaz, ölüsü bir an evvel toprağa gömülür. Acaba Rabbimiz bir solucana bile bir yaratılış hikmeti taksın, insanı başıboş bıraksın ve 60-70 yıl yeyip içip yatması ve sonunda ölmesi için yaratsın. Bu, mümkün mü?
 
Kesinlikle mümkün değil. Şu ayet meallerine bakın, aklımıza gelen sorulara ne güzel de cevap veriyorlar:
 
'Biz göğü, yeri ve ikisi arasındakileri boş yere yaratmadık...'
(Sâd Sûresi, 27. Ayet)
'İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı sanıyor.?'
(Kıyâmet Sûresi, 36. Ayet)
 
Peki başıboş değilsek, Rabbimiz bizi niçin yarattı? Çalışıp çabalamamız, yeyip içmemiz mi?
 
işte Kur'an ayetleri. Aklımıza gelen soruları ne güzel cevaplıyor:

'Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. Ben onlardan bir rızk istemiyorum, bana yemek yedirmelerini de istemiyorum.Şüphesiz Allah rızık verendir, güçlüdür, çok kuvvetlidir.'  (Zâriyât Sûresi, 56-58 Ayet)
 
Peki durum bu kadar açıkken, ben müslümanım diyen birisi NEDEN ibadetlerin en güzeli olan NAMAZ'ı kılmaz? 
 
Peygamber efendimiz(s.a.v), namazı terk etmenin kişiyi yuvarlayacığı korkunç noktaya işaret etmek için: 'Kişi ile şirk ve küfür arasında namazın terki vardır.' (Müslim, İman:134) buyurmuştur.
 
Bu hadis, müthiş bir tehlikeye işaret etmekte, namazdan uzak kalmanın nasıl sonsuz bir ıztıraba sebep olacağını göstermektedir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi