Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

28 Eylül 2009 Pazartesi

Pahalı saatlerde elektriği kısan kazanacak



1 Ekim'de başlayacak olan 'saatlik' uzlaştırma uygulaması öncesi EPDK uyardı.

Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği kapsamında 1 Ekim’da başlanacak yeni uygulamanın yükünün elektrik faturalarına yansıyacağı yönündeki endişeler üzerine, Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) açıklama geldi.

Yeni uygulamaların yükünü tüketicinin çekmesi, bu kapsamda elektrik fiyatlarında bir artış yaşanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını savunan EPDK, 1 Ekim’de başlayacak olan ‘saatlik’ uzlaştırma sayesinde tüketicinin pahalı saatlerde tüketimini kısarak avantajlı konuma geçebileceğine dikkat çekti. Bu uygulama ile AB mevzuatına uyumlu bir elektrik piyasası yapılanmasına gidildiğini belirten EPDK, tüm tarafların görüşleri alınarak hazırlıkların tamamlandığını hatırlattı.

TÜKETİCİ PİYASAYA GİRECEK

Bugün de sektör yetkilileriyle biraraya gelerek, yeni uygulamaya geçişi görüşecek olan EPDK, ‘saatlik uygulama’ konusunda ise şu bilgileri verdi: “Saatlik uzlaştırmaya geçilmesi ile halen üretici maliyetleri arasında önemli bir kalem haline gelen sıfır bakiye düzeltme kaleminin düşürülmesi ve azalan bu maliyetin piyasa fiyatlarına azalma olarak yansıması mümkün olabilecek. Ayrıca bu değişiklik ile tüketicilerin de piyasaya girerek, fiyatın yüksek oluşması beklenen saatlerde tüketimlerini azaltarak bunun karşılığında bir getiri sağlayacakları bundan dolayı da azalan talep sonucu fiyatların düşebileceği düşünülmekte. Bu sayede talebin fiyat esnekliği artarak piyasada satıcıların fiyat yükseltebilmelerine ortam yaratan hâkim durumu azaltılabilecek. Bir manada tüketiciler de piyasaya aktif olarak katılıp arzda bir artış sonucunu sağlayacak şekilde davranacak. Özellikle büyük ve tüketimlerini ayarlayabilecek tüketiciler açısından bu cazip bir opsiyon oluşturacak.”

Elektrik fiyatlarına fahiş zam!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Ekim’den itibaren uygulanacak “2009 Yılı Uyum Bileşenli Tarife tablolarını ve 2009 yılı Fonsuz Tarife tablolarını” açıkladı.

Vergi, fon ve paylar hariç, sanayide uygulanacak dağıtıma yönelik tek zamanlı alçak gerilim tarifenin kilovatsaati 19,284 kuruş iken, gece tarifesi 11,067 kuruş olacak. Tek zamanlı tarife ticarethanelerde kilovatsaati 25,023 kuruş, meskenlerde 21,376 kuruş olarak uygulanacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 1 Ekim’den itibaren geçerli olacak elektrik zamlarına ilişkin 2009 yılı Uyum Bileşenli Tarife ve Fonsuz Tarife Tabloları’nın yer aldığı Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararla, Elektrik dağıtım şirketlerinin talepleri çerçevesinde elektrik fiyatlarının güncellenmesini yapan EPDK, 2009 yılı Uyum Bileşenli Tarife ile 2009 yılı Fonsuz Tarife Tablolarını yayınlayarak, yeni meblağları ilgili taraflara bildirdi. Sanayide uygulanacak dağıtıma gömülü tek zamanlı alçak gerilim tarifenin kilovatsaati 19,284 kuruş iken, gece tarifesi 11,067 kuruş olacak. Sanayide tek zamanlı orta gerilim tarifenin kilovatsaati 18,556 kuruş iken, gece tarifesi 10,336 kuruş olacak. Tek zamanlı tarife ticarethanelerde kilovatsaati 25,023 kuruş, meskenlerde 21,376 kuruş olarak uygulanacak. Dağıtıma yönelik olarak gece tarifelerinin kilovatsaati ise sırasıyla 15,010 ve 11,490 kuruş olacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan Karara göre, dağıtım sistemine bağlı üreticilere tercih etmeleri halinde TEİAŞ tarafından belirlenen iletim bölgeleri bazındaki üretici fiyatları uygulanacak. Hayır kurumları, dernekler, vakıflar, müzeler, resmi okullar ve yurtlar, resmi kurslar, spor tesisleri, resmi üniversite ve yüksek okullar, resmi sağlık kuruluşları, kültür balıkçılığı ve kümes hayvanları çiftliği, içme ve kullanma suyu ve tarımsal amaçlı soğuk hava depolarının, çok zamanlı tarife uygulamasında gündüz 06.00-17.00, puant 17.00-22.00, Gece ise 22.00-06.00 saatleri arasında olacak. Emreamade kapasite bedeli tüketicinin kurulu gücü dikkate alınarak uygulanacak. Tarifelere fon, pay ve diğer yasal yükümlülükler ayrıca ilave edilecek.

Hatırlanacağı üzere EPDK, geçen hafta dağıtım şirketlerinin başvurusunu değerlendirmiş, konutta kullanılan elektriğe yüzde 9.68, sanayide ise yüzde 9.85 oranında zam yapmıştı.
--
MLM Future
Alışveriş yaparak para kazanma yolu
http://www.sivas.mlm-future.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi