Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Ege Ünv. Sos. Bil. ve Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Grubunda enson güncel ilanları bulabilirsiniz. Üye olarak ilanlara daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Hertürlü iş ilanı, akademik ilanlar, basın duyuruları, topluluk duyuruları gibi toplumun geneline hitap eden duyuruları yayınlıyoruz...

http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr
ilangrubu@googlegroups.com

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNE

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ yarıyılında Enstitümüze “Ege Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğine göre Yüksek Lisans, Yüksek Lisans derecesiyle Doktora ve Lisans derecesiyle Doktora programlarına öğrenci alınacaktır. Adayların başvuracakları program türüne göre aşağıda belirtilen sınavlardan en az tabloda belirtilen puana sahip olmaları ve başvuru için aşağıda yazılı belgeleri sağlamaları gerekmektedir.

Program ALES (Akademik Personel Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) GRE (Graduate Record Examination)
Yüksek Lisans 55 (Sayısal Puan) 610 (Quantitative)
Yüksek Lisans derecesiyle doktora 55 (Sayısal Puan) 610 (Quantitative)
Lisans derecesiyle Doktora 70 (Sayısal Puan) 685 (Quantitative)

A. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Diploma veya Çıkış Belgesinin Fotokopisi (Resmi Onaylı),

Yüksek Lisans programı ve lisans derecesiyle alınacak doktora proragramı için lisans diploması Yüksek Lisans derecesiyle alınacak doktora programı için lisans ve yüksek lisans diploması (Türk Uyruklu adaylar için yurt dışından alınmış diplomaların denklikleri Yüksek Öğretim Kurulu’nca onaylanmış olmalıdır.)

2. Resmi Onaylı Transkript (alınan derslerin başarı notlarını ve kredilerini belirten belge),

Yüksek Lisans programı ve lisans derecesiyle alınacak doktora proragramı için lisans transkripti Yüksek Lisans derecesiyle alınacak doktora programı için lisans ve yüksek lisans transkripti (Not:100 lük sistemin dışında alınmış olan transkriptlerin ilgili Üniversite tarafından 100 lük sisteme çevrilmiş olması gerekmektedir.)

3. Son iki yıl içerisinde alınmış ALES Sonuç Belgesi (Onaylı Fotokopisi),

4. T.C. uyruklu adaylar için yabancı dil muafiyet koşulunu sağlayan belge,

(NOT: Yüksek Lisansa başvuracak adayların, aşağıda belirtilen yabancı dil muafiyet belgelerinden birine sahip olmamaları durumunda; Ege Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünün 20 Ağustos 2009 tarihinde yapacağı Yabancı Dil Yeterlik Sınavına girmeleri, bu amaçla 17 Ağustos 2009 mesai bitimine kadar E.Ü.Yabancı Diller Bölüm Başkanlığına başvurmaları gerekir.

5. 3 Adet Fotoğraf,

6. Lisansüstü programlara kayıt ücreti olan 30 YTL'nin yatırıldığına dair banka makbuzu

(Kayıt Ücreti Vakıflar Bankası Kampüs Şubesi 7676236 no’lu hesabına yatırılacaktır. )

7. Özgeçmiş ve eğer varsa adayın mülakatta değerlendirilmesinde yarar gördüğü diğer bilgi ve belgeler.

A.1 Yüksek Lisans İçin Başvuruda Yabancı Dil Muafiyeti Sağlayan Belgeler

E.Ü. Yabancı Diller Bölümünde yabancı dil muafiyet sınavından 70 veya üzeri not alan veya aşağıda belirtilen yabancı dil başarı belgelerinden birine sahip olan adaylar doğrudan mülakat sınavına alınacaktır.

1. Lisans eğitimini yabancı dilde yaptığını gösterir belge,

2.,Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tesbit Sınavı’nı (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavını (ÜDS) en az 50 not düzeyinde başaranlar,

3. Ege Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünden son üç yılda alınmış Yabancı Dil Yeterlik Belgesine sahip olanlar,

4. İngilizce için TOEFL (Testing Of English as a Foreing Language) PBT sınavından (Paper Based Testing) en az 477 puan, CBT sınavından (Computer Based Testing) 153 puan ve IBT(Internet Based Testing) sınavından 53 puan veya Cambridge FCE (First Certificate in English) sınavından en az C ya da IELTS (International English Language Testing System) sınavından en az 5,5 puan almış olanlar.

5. Fransızca için CEFLE (Certificat Europeen de Français Language Etrangere) belgesine sahip olanlar.

6. Almanca için ZDF (Zertificat Deutsch als Fremdsprache) belgesine sahip olanlar.

7. Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenen diğer yabancı dillerden yukarıdaki değerlendirmelere eşdeğer sayılan ve son iki yılda alınmış yabancı dil belgesine sahip olanlar.

A.2 Doktora Öğrenimine Başvuruda Yabancı Dil Muafiyet Koşulunu Sağlayan Belgeler

1. Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavını (ÜDS) veya Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tesbit Sınavı’nı (KPDS) en az 55 not düzeyinde başaranlar” (*)(ÜDS en az 55 not düzeyinde başaranlar)

2. İngilizce için TOEFL (Testing Of English as a Foreing Language) PBT (Paper Based Testing), CBT (Computer Based Testing) ve IBT(Internet Based Testing) veya Cambridge FCE (First Certificate in English) ya da IELTS (International English Language Testing System) sınavlarından en az ÜDS 55 puanına eşdeğer puana sahip olanlar,

3. Fransızca için CEFLE (Certificat Europeen de Français Language Etrangere) belgesine sahip olanlar.

4. Almanca için ZDF (Zertificat Deutsch als Fremdsprache) belgesine sahip olanlar.

5. Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenen diğer yabancı dillerden yukarıdaki değerlendirmelere eşdeğer sayılan ve son iki yılda alınmış yabancı dil belgesine sahip olanlar.

(*) ÜDS (55) notu; 2 Haziran 2007 tarihinden önce Araş. Görv. kadrosuna atanmış olanlar ile yüksek lisans eğitimine başlamış olanlar, yüksek lisans diploması almak suretiyle doktora eğitimine başlayacak olanlarda eski yönetmelik hükümleri(Madde/2A-2B) uygulanır.

B. LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARA BAŞVURU, SINAV ve KESİN KAYIT TARİHLERİ

B. 1 BAŞVURU :Yabancı Dil Muafiyet Belgesi olmayan adaylar için: 03-18 Ağustos 2009

Yabancı Dil Muafiyet Belgesi olan adaylar için: 03-26 Ağustos 2009

NOT: Yaz okulundan mezun olacak adaylar için başvuru tarihi 26 Ağustos 2009 olup, bu durumda olan adayların mezuniyet ve transkript belgelerini sınav tarihlerinden en az iki gün önce enstitüye teslim etmeleri gerekmektedir.

B. 2 SINAV TAKVİMİ

YÜKSEK LİSANS
Tek Disiplinli Anabilim Dalı (*)Çok Disiplinli Anabilim Dalı
Yabancı Dil: 20 Ağustos 2009 Perşembe Saat 09.30(**)
Mülakat: 31 Ağustos 2009 Pazartesi Saat: 10.00 Mülakat: 02 Eylül 2009 Çarşamba Saat: 10.00
DOKTORA
Tek Disiplinli Anabilim Dalı (*)Çok Disiplinli Anabilim Dalı
Yabancı Dil: 20 Ağustos 2009 Perşembe Saat 09.30(**)
Mülakat: 01 Eylül 2009 Salı Saat: 10.00 Mülakat: 03 Eylül 2009 Perşembe Saat: 10.00

(**) Adayların Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı için 17 Ağustos 2009 mesai bitimine kadar E.Ü.Yabancı Diller Bölüm Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

(*) Çok Disiplinli Anabilim Dalları: Biyoteknoloji, Çevre Bilimleri, Güneş Enerjisi, Nükleer Bilimler, Tabiat Tarihi, Uluslarası Bilgisayar.

B. 3 KESİN KAYIT : 07 Eylül 2009 Fen Bilimleri ve Su Ürünleri ABD

08 Eylül 2009 Mühendislik ve Bilg.Öğretim Tek. ABD

09 Eylül 2009 Ziraat Bilimleri ve Çok Disiplinli ABD

YEDEK KESİN KAYIT: 11 Eylül 2009

C. BAŞVURU NASIL YAPILIR

C.1 Türk Uyruklu Adaylar için :

· Başvuru tarihleri arasında Ege Üniversitesinin http://ens.ege.edu.tr/ adresinden Lisansüstü Başvurusu linkini tıklayarak karşınıza gelen ekranda Adınızı, Soyadınızı ve T.C. Kimlik Numaranızı yazarak GİRİŞ butonuna basınız.

· Karşınıza gelen ekrandaki bilgi sahalarını eksiksiz doldurduktan sonra KAYDET butonuna bastığınızda ekranda gördüğünüz numara sizin ADAY NUMARANIZ dır. Aday numaranızı lütfen saklayınız. Belgeleriniz ile birlikte sizden ADAY NUMARANIZ istenecektir.

· Daha sonra ekranda sizin bilgi sayfanız tekrar karşınıza gelecektir. Biri Tek Disiplinli Anabilim Dallarından, diğeri çok disiplinli Anabilim Dallarından olmak üzere en fazla iki Anabilim dalına başvuru yapabilirsiniz (*). Eğer başka bir anabilim dalına daha başvurmak istiyorsanız bu işlemleri tekrar yapıp yeni bir aday numarası almanız gerekmektedir. Eğer iki farklı anabilim dalına başvurduysanız iki ayrı ADAY NUMARANIZ olacak ve her bir başvuru için iki ayrı Sınav giderlerine katkı payı yatırmanız gerekecektir.

· Aday numaranız ya da numaralarınızı ekranda gördükten sonra, yukarıda (B.1’de) açıklanan başvuru tarihleri süresince gerekli belgeler ile Enstitü Öğrenci İşleri Şefliğine başvurmanız ve ilgili memura ADAY NUMARANIZI / NUMARALARINIZI söylemeniz ve sınava giriş belgenizi almanız gerekmektedir.

· Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra Enstitümüzden aldığınız sınava giriş belgesi ve kimlik belgeniz ile birlikte belirtilen tarihte ve yerde sınava girebilirsiniz.

C.2 Yabancı Uyruklu Adaylar için :

Aşağıdaki koşulları sağlayan, kendi hesabına öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu adaylar A’da yazılı başvuru belgeleri ile birlikte Enstitü Kayıt İşlerine bizzat başvurmaları gerekmektedir.

· Yabancı Uyruklu adayların son iki yıl içerisinde ALES veya GRE sınavlarından herhangi birine girmiş olmaları gerekmektedir.

· Yabancı Uyruklu adaylar için yabancı dil Türkçe’dir, adayların Türkçe Dil seviyeleri tespiti için “E.Ü.Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü ve Ankara Üniversitesi Dil Öğretim Merkezi(TÖMER)” tarafından düzenlenen Türkçe kurslarını yada sınavlarını başardıklarını belgeleyenler Türkçe dil koşulundan muaftırlar. Türkçe Yeterlik belgesine sahip olmayan adaylar için “ E.Ü.Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü” tarafından yapılacak Türkçe seviye tespit sınavından 100 tam not üzerinden en az 70 not almaları gerekmektedir.

· Lisans veya Yüksek Lisans öğrenimini Türkçe öğretim yapan bir üniversitede tamamladığını belgeleyen adaylar Türkçe Dil sınavında muaf tutulurlar.

· Doktora adaylarının anadilleri dışında İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birinden yapılan ÜDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almaları zorunludur.

· Yabancı dilde Eğitim-Öğretim yapılan Anabilim Dallarına başvuruda bulunan Yabancı Uyruklu adayların öğrenim göreceği dil anadilinden farklı ise; Türkçe sınavına ek olarak ilgili programın yabancı dil sınavına girmesi gerekir.

D. AÇIKLAMA

1) 2547 Sayılı Kanunun 35. maddesi gereğince “Bir Üniversite Adına Bir Diğer Üniversitede Lisansüstü Eğitim Gören Araştırma Görevlileri Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde Lisansüstü öğrenim görmek isteyen adaylar YÖK’nun izni ile Enstitümüz Lisansüstü Programlarına yerleştirilir. Buna göre; Bir başka yükseköğretim kurumunda öğretim görevlisi, Okutman ve Uzman kadrosunda bulunan öğretim elemanlarının bulundukları şehir dışında lisansüstü öğrenim görmeleri YÖK' nun 16.03.2007 tarih ve 6983 sayılı yazısına göre işlem yapılacaktır.

2) Enstitüye ön kayıt yaptıran ancak Yabancı Dil Sınavı’na girecek Lisansüstü adayların; Enstitüden alınan Sınava Giriş Belgesi ile birlikte 17 Ağustos 2009 mesai bitimine kadar E.Ü. Yabancı Diller Bölümü’ne başvurup, sınav listesine isimlerini yazdırmaları gerekmektedir.

3) Bir aday sınavları farklı günlerde yapılan birden fazla lisansüstü programa başvurabilir. Ancak; Yüksek Öğretim Kurulu’nun bu konuda değişik tarihlerde almış olduğu Yürütme Kurulu kararlarında aynı anda iki programda (lisans-lisansüstü) birden öğrenim görülmesinin uygun olmayacağı kararları dikkate alınarak bir aday sadece bir programa kesin kayıt yaptırabilir.

4) Kayıt kabul işlemleri Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Yönerge hükümleri kapsamında yapılmaktadır.

5) Lisansüstü programlara başvurularında Lisansüstü Yönetmelik, Yönerge veya Lisans Yönetmeliğinde yer almayan durumlarda Yüksek Öğretim Kurulu kararları, Üniversiteler Arası Kurul kararları, Senato kararları aynen uygulanır.

2009-2010 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI
ANABİLİM DALLARI YÜKSEK LİSANS Yüksek Lisans Derecesiyle DOKTORA Lisans Derecesiyle DOKTORA



T.C. Yabancı T.C. Yabancı T.C. Yabancı
Uyruklu Uyruklu Uyruklu Uyruklu Uyruklu Uyruklu
ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ 10 2 6 2 - -

Genel Astronomi 5 1 3 1


Astrofizik 5 1 3 1


BİYOKİMYA 13 - 5 - - -

BİYOLOJİ 36 1 13 3 - -

Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji 8 - 3 -


Botanik 8 - 2 -


Zooloji 12 1 2 1


Moleküler Biyoloji 2 - 2 1


Hidrobiyoloji 1
2 1


Genel Biyoloji 5 - 2 -


FİZİK 4 - 3 - - -

Genel Fizik 2 - 1



Atom ve Moleküler Fizik - - 1



Katıhal Fiziği - - 1



Nükleer Fizik 1 - -



Matematiksel Fizik 1 - -



İSTATİSTİK 10 - 3 - - -

Uygulamalı İstatistik 5 - 3



İstatistik Teorisi 5 - -



KİMYA 31 - 9 - - -

Analitik Kimya 9 - 2 -


Anorganik Kimya 3 - 2 -


Fizikokimya 11 - 1 -


Organik Kimya 8 - 4 -


MATEMATİK 22 2 4 1 2 1

Cebir ve Sayılar Teorisi 3 - - - - -
Geometri 4 2 - 1 1 1
Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi 5 - 1 - - -
Topoloji 3 - - - 1 -
Matematiğin Temelleri ve Mat. Lojik 2 - - - - -
Bilgisayar Bilimleri 3 - 1 - - -
Uygulamalı Matematik 2 - 2 - - -
BAHÇE BİTKİLERİ 20 2 5 1 - -

BİTKİ KORUMA 23 1 3 1



Entomoloji 12 - 1 -


Fitopatoloji 11 1 2 1


PEYZAJ MİMARLIĞI 10 2 4 1 - -

SÜT TEKNOLOJİSİ 10 1 5 1 2 1

TARIM EKONOMİSİ 23 2 10 2 2 2

Tarım Politikası ve Yayım 15 1 6 1 1 1
Tarım İşletmeciliği 8 1 4 1 1 1
TARIM MAKİNALARI 10 3 4 2 2 1

TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA 5 1 3 1 - -

TARLA BİTKİLERİ 12 2 5 2 - -

Agronomi 4 1 2 1


Bitki Islahı ve Genetiği 4 - 1 -


Çayır-Mer’a ve Yem Bitkileri 4 1 2 1


TOPRAK 14 - 7 - - -

ZOOTEKNİ 10 3 5 2 - -

Hayvan Yetiştirme 6 2 3 1


Yemler ve Hayvan Besleme 3 1 1 1


Biometri-Genetik 1 - 1 - - -
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 12 - 3 - - -

BİYOMÜHENDİSLİK 13 - 5 - - -

DERİ MÜHENDİSLİĞİ 2 1 2 1 2 1

ELEKT.-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 11 2 4 1 - -

Elektrik 4 1 1 -


Elektronik 7 1 3 1


GIDA MÜHENDİSLİĞİ 15 1 7 - - -

Gıda Teknolojisi 10 - 6 -


Gıda Bilimleri 5 1 1 -


İNŞAAT MÜHENDSİLİĞİ 24 5 2 3 - -

Hidrolik 2 1 - -


Ulaştırma 3 1 - -


Yapı 3 1 - -


Yapı Malzemesi 9 1 1 1


Yapı İşletmesi 5 1 - 1


Geoteknik 2 - 1 1


KİMYA MÜHENDİSLİĞİ 20 2 10 2 - -

MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 32 4 11 3 - -

Enerji 6 1 4 1 - -
Konstrüksiyon ve İmalat 10 1 1 1 - -
Makina Teorisi ve Dinamiği 4 - 2 - - -
Mekanik 7 1 2 1 - -
Termodinamik 5 1 2 - - -
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ 15 2 7 2 20 -

Tekstil Teknolojisi 10 1 4 1 15

Tekstil Bilimleri 5 1 3 1 5

SU ÜRÜNLERİ AVL. VE İŞL.TEKN. 18 2 9 2 - -

Avlama Teknolojisi 10 1 5 1


İşleme Teknolojisi 8 1 4 1


SU ÜRÜNLERİ TEMEL BİL. 11 1 9 1 - -

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİK 10 1 6 1 - -

BİYOTEKNOLOJİ (*) 14 2 4 1 - -

ÇEVRE BİLİMLERİ (*) 10 2 - - - -

GÜNEŞ ENERJİSİ (*) 9 1 9 1 - -

Enerji 3 1 5 - - -
Enerji Teknolojisi 6 - 4 1 - -
NÜKLEER BİLİMLER (*) 29 3 13 2 - -

Nükleer Bilimler 7 1 3 1


Nükleer Teknoloji 10 1 6 1


Nükleer Uygulamalar 12 1 4 -


TABİAT TARİHİ (*) 2 1 - - - -

Paleontoloji 1 1




Zooloji 1 -




ULUSLAR ARASI BİLGİSAYAR (Tezli) (*) 10 - 3 3 - -

ULUSLAR ARASI BİLGİSAYAR (Tezsiz)(*) 15 3 - - - -
(*) Çok Disiplinli Anabilim Dalları
NOT: Tek Disiplinli Anabilim Dallarında Doktora programları için adayların ilgili alanlarda yüksek lisans yapmış olmaları ,
Doğrundan doktora programları için de adayların ilgili alanlarda lisans yapmış olmaları gerekmektedir.

T.C.EGE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

Başvurular aşağıda belirtilen tarih ve saatler arasında Enstitü Öğrenci İşleri'nde kabul edilecektir.

Sabah 09:30-11:30

Öğleden Sonra 14:00-16.00

Başvuru Tarİhlerİ

Tezsiz Yüksek Lisans ve Orta Öğretim Alan Öğretmenliği 10-14 Ağustos 2009

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora 17-21 Ağustos 2009

SINAV TARİHLERİ

Yabancı Dil Sınavları

Yabancı Dil Sınav Tarihi (Yüksek Lisans)26 Ağustos 2009 Çarş

(Yabancı Uyruklu öğrencilerin Türkçe sınavı) 26 Ağustos 2009 Çarş.

Mülakat

Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Mülakatı 25-26-27 Ağustos 2009 (Salı, Çarşamba, Perşembe)

Tezli Yüksek Lisans Mülakatı 3 Eylül 2009 Perşembe

Doktora Mülakatı 4 Eylül 2009 Cuma

İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Mülakatı 8 Eylül 2009 Salı

Kayıt Tarihleri

Kesin kayıt tarihleri 14-18 Eylül 2009

Özel Öğrenci Kayıtları 14-18 Eylül 2009

Yedek Öğrencilerin Kesin Kayıt Tarihleri24-25 Eylül 2009

Adayların dikkatine !!!

10 Ağustos 2009 tarihinden önce aday numarası alınamayacaktır ve ön kayıt bedeli yatırılamayacaktır.

Adayların öncelikle, bilgisayar ortamında başvuru belgesini doldurmaları ve sistem tarafından verilecek aday numarasını almaları gerekmektedir. Başvuru formuna http://ens.ege.edu.tr/ensadaybsvr01/?mID=0 adresinden ulaşılabilir.

BAŞVURU BİLGİLERİ

Başvuru için sistem tarafından verilen aday numarası ile birlikte

1. Ziraat Bankası?na ön kayıt harcı yatırıldığına dair banka dekontu

Sınav giderlerine katkı payı olarak 30 TL Ziraat Bankası Bornova Merkez Şubesi 48605010-5001 hesap numarasına 10 Ağustos 2009'dan itibaren yatırılması gerekmektedir.

2. Diploma veya Çıkış Belgesinin Fotokopisi (Resmi Onaylı),

Yüksek Lisans programı ve lisans derecesiyle alınacak doktora proragramı için lisans diploması Yüksek Lisans derecesiyle alınacak doktora programı için lisans ve yüksek lisans diploması (Türk Uyruklu adaylar için yurt dışından alınmış diplomaların denklikleri Yüksek Öğretim Kurulu?nca onaylanmış olmalıdır.)

3. Resmi Onaylı Transkript (alınan derslerin başarı notlarını ve kredilerini belirten belge-not barajı aranmamaktadır),

Yüksek Lisans programı ve lisans derecesiyle alınacak doktora proragramı için lisans transkripti Yüksek Lisans derecesiyle alınacak doktora programı için lisans ve yüksek lisans transkripti.

100'lük sistem dışında bir başka sistem (4'lük, 3'lük, harfli sistem vb.) ile notların hesaplandığı programlardan mezun olan adayların, mezun oldukları kurumda, not ortalamalarının 100'lük sistemde karşılığını gösteren belgeyi, başvuruda beyan etmeleri gerekmektedir.

4. ALES Sonuç Belgesi (Onaylı Fotokopisi),

Lisans mezunu olup doktoraya başvuranlar için en az 70 puan, yüksek lisans mezunu olup doktoraya başvuranlar ile tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına başvuranlar için en az 55 puan gereklidir.

5. ÜDS sonuç belgesi

Tezli ve Tezsiz Yüksek lisans programına başvuran adaylar ile yüksek lisans mezunu olup doktoraya başvuran adaylardan 50, lisans mezunu olup doktoraya başvuran adaylardan 55 ÜDS (veya KPDS) puanına veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puana eşdeğer bir puan almış olan adaylar (son iki yılda alınmış olması koşuluyla) yabancı dil sınavından muaf tutulur.

Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adaylardan lisans öğrenimlerini İngilizce, Fransızca, Almanca yabancı dillerden birinde yapılan bir öğretim programında tamamladıklarını belgeleyenler, yabancı dil sınavından muaf tutulurlar.

Bu belgelerden birine sahip olmayan yüksek lisans adayları ile yüksek lisans mezunu olup doktora programına başvuran eski yönetmeliğe tabi doktora adaylarının, Ege Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünün 26 Ağustos 2009 tarihinde yapacağı Yabancı Dil Yeterlik Sınavına girmeleri gerekmektedir. E.Ü.Yabancı Diller Bölüm Başkanlığından son 3 yıl içinde 70 puan alan adayların belgeleri geçerlidir.

Ortaöğretim Alan Öğretmenliğine başvuran adaylardan yabancı dil koşulu aranmamaktadır.

Adayların 21 Ağustos 2009 mesai bitimine kadar E.Ü.Yabancı Diller Bölüm Başkanlığına başvurmaları gerekir.

Başvuru yapacak adayların Ziraat Bankası Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Şubesinin 722 01 92 nolu hesabına 28 TL. yatırarak, enstitüye kayıt yaptırdıklarını gösteren başvuru belgesiyle birlikte E.Ü.Yabancı Diller Bölüm Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir.

6. 3 adet fotoğraf (Yönetmeliğe uygun olmalıdır)

7. Özgeçmiş (2 adet)

(Özgeçmiş Formu) (Örnek Özgeçmiş Formu)

2, 3, 4, 5 de belirtilen belgelerin mezun olunan üniversite veya noter tarafından onaylanmış örnekleri kabul edilecek, asılları adaylardan alınmayacaktır. Onaylı olmayan belgelerin asılları ve fotokopileriyle müracaat edildiği takdirde, bunlar ücret karşılığında Enstitü tarafından onaylanacaktır. Ancak, Enstitümüzde fotokopi çekimi yapılmadığından, adayların onaylatacakları belgelerin fotokopilerini kendilerinin getirmesi gerekmektedir. Kayıt sırasında alınan belgeler sonradan adaylara iade edilmemektedir.

Adaylar, değerlendirilmesinde fayda gördükleri ?varsa- diğer belgelerini (sertifika, ödül vb.) mülakata girmeye hak kazandıkları takdirde, jüriye sunmak üzere yanlarında bulundurmalıdır. Bu tür belgeler kayıt sırasında gerekli değildir.

DOKTORA İÇİN GEREKLİ YABANCI DİL BELGELERİ

Yönetmeliklerde son yıllarda yapılan değişiklikler nedeniyle *, doktora eğitimi alacak adayların yabancı dil bilme zorunluluğu ile ilgili farklı uygulamalar bulunmaktadır. Bunları şöyle özetlemek mümkündür:

Güncel uygulamada

lisanstan doktoraya başlayacakların en az 55 ÜDS puanına,

yüksek lisans bitirerek doktoraya başlayacakların en az 50 ÜDS puanına sahip olmaları gerekmektedir.

Güncel uygulamada E.Ü. Yabancı Diller Bölümünde sınava girerek yeterli puan alma olanağı bulunmamaktadır. Yabancı dil için geçerli belge esas olarak ÜDS sonuç belgesidir. Ancak, buna eşdeğerliliği Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen sınavlardan alınan belgeler yabancı dil muafiyeti için yeterlidir.

Bu durumda, yüksek lisans mezunu öğrenciler önceki yönetmeliklere göre lisansüstü eğitime başlamış oldukları için, bunlardan ÜDS belgesi bulunmayanlar E.Ü. Yabancı Diller Bölümünde yapılan sınava girebilirler. Bu sınavdan en az 70 puan alınması gerekmektedir.

2 Haziran 2007 Tarih ve 26540 Sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan E.Ü. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce araştırma görevlisi kadrosuna atanmış bulunanlar ile yüksek lisans eğitimine başlamış olanlar ve bir yüksek lisans diploması almak suretiyle doktora eğitimine başlayacak olanlardan yeniden ÜDS sınavına girerek 55 puan almış olma şartı aranmaz. Bu durumda olanlara eski yönetmelik hükümleri uygulanır.

Yabancı uyruklu adayların, başvuruda İstenen belgelerle bİrlİkte;

· Yabancı Uyruklu adayların ALES veya GRE, GMAT gibi sınavlarından herhangi birine girmiş olmaları gerekmektedir.

· Yabancı Uyruklu adaylar için yabancı dil Türkçe?dir. Adaylardan ?E.Ü.Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü? ve ?Ankara Üniversitesi Dil Öğretim Merkezi (TÖMER)? tarafından düzenlenen Türkçe kurslarını ya da sınavlarını başardıklarını belgeleyenler Türkçe dil koşulundan muaftırlar. Türkçe Yeterlik belgesine sahip olmayan adayların ?E.Ü.Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü? tarafından yapılacak Türkçe seviye tespit sınavından 100 tam not üzerinden en az 70 not almaları gerekmektedir.

· Lisans veya Yüksek Lisans öğrenimini Türkçe öğretim yapan bir üniversitede tamamladığını belgeleyen adaylar Türkçe Dil Sınavından muaf tutulurlar.

· Doktora adaylarının anadilleri dışında İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birinden yapılan ÜDS?den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan buna eşdeğer bir puan almaları zorunludur.

· Yabancı dilde Eğitim-Öğretim yapılan Anabilim Dallarına başvuruda bulunan Yabancı Uyruklu adayların öğrenim göreceği dil, anadilinden farklı ise Türkçe sınavına ek olarak, ilgili programın yabancı dil sınavına da girmesi gerekir.

SINAV SONUÇLARININ İLANI

Sınav sonuçları, Enstitü Bilgi Sistemi üzerinden aday numarası girilerek öğrenilebilecektir. Bunun için adres:

http://ens.ege.edu.tr/ensadaybsvr01/sinavsonuc.aspx?mID=0

Kesİn kayıtlar

14-18 Eylül 2009 tarihleri arasında yapılacaktır

Bunun için gerekli belgeler:

Kesin kayıt formu

3 adet fotoğraf

İkametgah belgesi

Nüfus cüzdanı fotokopisi veya nüfus sureti

Öğrenim harcı dekontu

Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi

YEDEK LİSTE KAYITLARI

Başarılı aday sayısının kontenjanı aşması durumunda, bunlar puanlarına göre yedek listede sıralanırlar. Süresinde (14-18 Eylül 2009) kesin kayıt hakkını kullanmayanların yerine 24-25 Eylül 2009 tarihlerinde, kontenjan doluncaya kadar yedek listedeki adayların kesin kayıtları yapılır.

ÖNEMLİ NOTLAR

Birden fazla programa başvuran adayların, başvurdukları her program için, gerekli bütün belgeleri içeren ayrı dosyalar hazırlamaları gerekmektedir. Ziraat Bankasına yatırılan ön kayıt harcı ve onaylı-onaysız tüm belgeler ayrı ayrı hazırlanmış olmalıdır.

Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvuran adaylar birden fazla programa (tezli ve/veya tezsiz) başvuru yapabilirler. Ancak mülakat sınavlarından sonra aday birden fazla programı kazansa bile, bunlardan sadece birine kayıt yaptırabilir.

Tezli yüksek lisans programını kazanamayan adaylar, tezsiz yüksek lisans ikinci öğretim programlarının sınavlarına girebilmek için müracaat tarihinden sonra (10-14 Ağustos 2009) tekrar müracaat edemezler. Bu nedenle tezli yüksek lisans programını kazanamadığı takdirde tezsiz yüksek lisans ikinci öğretim programına girmek isteyen adayların her iki programa birden (10-21 Ağustos 2009 tarihleri arasında) müracaat etmeleri gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup üniversite öğrenimini yurt dışında bitirmiş olan adayların, yurtdışından alınmış lisans ve yüksek lisans diplomalarının denkliği Yükseköğretim Kurulu'nca onaylanmış olmalıdır. Onaylanmamış diplomalarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.

Lisansüstü programlara başvurularında Lisansüstü Yönetmelik hükümleri, Lisansüstü Yönetmeliğinde yer almayan durumlarda Lisans Yönetmeliği veya Lisans Yönetmeliğinde yer almayan durumlarda Yüksek Öğretim Kurulu kararları, Üniversiteler Arası Kurul kararları ve Senato kararları uygulanır.

Edebiyat Fakültesi
Alman Dili Ve Edebiyatı
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
10 2 - 2 5 2 - 1
Amerikan Kültürü Ve Edebiyatı
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
5 1 - 1
Klasik Arkeoloji
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
5 2 - 1 5 1 - 1
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
3 - - - 3 - - -
Felsefe Tarihi
Ales Puan Türü : Herhangi Bir Puan Türünden En Yüksek Olanı Kabul Edilecektir.

Doktora

TC Yabancı Yatay Özel
3 - - 2
Sistematik Felsefe Ve Mantık
Ales Puan Türü : Herhangi Bir Puan Türünden En Yüksek Olanı Kabul Edilecektir.

Doktora

TC Yabancı Yatay Özel
3 - - 2
İngiliz Dili Ve Edebiyatı
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
3 - - - 3 - - -
Batı Sanatı Ve Çağdaş Sanatlar
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
4 1 - 2
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
5 2 - -
Türk İslam Sanatı
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
3 - - - 3 - - -
Beşeri Coğrafya
Ales Puan Türü : Herhangi Bir Puan Türünden En Yüksek Olanı
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
5 - - - 5 - - -
Özel Koşullar Özel Koşullar
· Özel Koşul Aranmamaktadır. Özel Koşul Aranmamaktadır
Coğrafi Bilgi Sistemleri
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
7 - - -
Fiziki Coğrafya
Ales Puan Türü : Herhangi Bir Puan Türünden En Yüksek Olanı

Doktora

TC Yabancı Yatay Özel
5 - - -
Deneysel Psikoloji
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
6 - - 1
Özel Koşullar
Özel Koşul Aranmamaktadır
Gelişim Psikolojisi
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
6 - - -
Psikoloji Bölümü Mezunu Olmak 2 Adet Referans Mektubu ile Başvuru Yapılması
Uygulamalı (Klinik) Psikoloji
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı

Doktora

TC Yabancı Yatay Özel
8 - - -
Uygulamalı Sosyoloji
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
8 - - -
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
3 - - -
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
3 - - -
Eski Çağ Tarihi
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
3 - - - 3 - - -
Ortaçağ Tarihi
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
3 1 - - 2 1 - -
Yeniçağ Tarihi
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
4 2 - - 4 2 - -
Eğitim Fakültesi
Eğitim Programları Ve Öğretim
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
6 - - 2 3 - - 2
Eğitim Yönetimi, Teftişi, Ekonomisi Ve Planlaması
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
5 - - 2
Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
5 - - 2
Okul Öncesi Eğitimi
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
9 - - 2
Sınıf Öğretmenliği
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
8 - - 2
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
5 2 - -
İktisat
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
12 - - 2 7 - - 2
Bölgesel Kalkınma İktisadı
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
5 - - 2
Pazarlama
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
6 - - -
Yönetim Bilimi Ve Organizasyon
Ales Puan Türü : Eşit Ağırlıklı
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
6 - - -
İletişim Fakültesi
Gazetecilik
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
4 - - - 5 - - -
Radyo Televizyon
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
6 1 1 5 6 1 - 5
Reklamcılık
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
3 - - - 3 - - -
Halkla İlişkiler Ve Tanıtım
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
5 1 - 1 5 1 - 1
İletişim Araştırmaları
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
4 - - 2
Kişilerarası İletişim
Yök’ten Onay Geldiği Takdirde Bu Programa Başvuru Kabul Edilecektir
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
5 - - -
Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü
Türk Tarihi
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
2 1 - 2 2 1 - 2
Türk Dili Ve Lehçeleri
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
2 1 - 3
Türk Sanatı
Ales Puan Türü : Herhangi Bir Puan Türünden En Yüksek Olanı
Yüksek Lisans Doktora
TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel
4 1 - 3 2 1 - 3
Türk Halk Bilimi
Ales Puan Türü : Sözel
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel
3 2 - 3
Türk Dünyası Edebiyatları
Ales Puan Türü : Sözel

Doktora

TC Yabancı Yatay Özel
2 2 - 3
Devlet Türk Musikisi Konservatuarı
Türk Halk Oyunları
Yüksek Lisans
TC Yabancı Yatay Özel http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr
3 1 - -

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi