Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

31 Temmuz 2009 Cuma

Çıban Tedavisi için Şifalı Bitkiler Ahmet Maranki

Çıban nedir? Çıban nasıl tedavi edilir? Çıban için şifalı bitkiler nelerdir? Evet, bu yazımızda Prof. Dr. Ahmet Maranki çıban için bitkisel çözüm önerilerini anlatacağız.  Bitkilerle çıban tedavisi nasıl yapılır?
Ateşli hastalıklardan sonra, yaralanmalarda ve vücudun zayıf düşmesini netice veren her durumda, hastalık yapmaya fırsat bu­lamayan bazı virüsler canlanarak dokuyu işgal ederler.

İşgal et­tikleri zayıf dokuda önce ağrı şeklinde kendilerini belli ederler., Sonra ağrılı bölgede bir kızarıklık başlar. Kızarıklık zamanla sert­leşmeye ve kabarıklık yapmaya yönelir. Kabarıklığın ortası ilti­haplanarak baş verir.

Derideki kızarıklık sarıya dönüşür.

Küçük çıbanların tedavisi, bulunduğu bölgenin temiz tutulmasına, tahriş edilmesinin önlenmesine ve antibiyotik merhemler uygulanmasına dayanır. Özellikle yüzde çıkan büyük çıbanlar kan zehirlenmesine (septisemi) yol açabilir. Eger hastalık ıle ılgılı onlemler alınmassa 'sepsis'e kadar gider vucudunda zehirli kan.Doktorunuza başvurunuz.
Çıban, deride çıkan, değişik büyüklükte oluşan iltihablı kabartı demektir. Çıban, kısaca her hangi bir mikrobun sebep olduğu kıl kökünün ya da onun çevresinin irin toplamasıdır.
Çıban, vücu­dun her hangi bir yerinde çıkabilir ama genellikle vücu­dun omuz ve sırt kısmında veya kasık bölgelerinde çıkarlar. Seyrek veya sık çıkabilirler.
Ahmet Maranki Çıban için Şifalı Bitkiler
Prof. Dr. Ahmet Maranki çıban tedavisi için kullanılan şifalı bitkileri şöyle sıralıyor: Kara boynuzu otu, keten tohumu, kudret narı, kuru üzüm, marul, semizotu, ardıç.
  • Kara boynuzu otunun tohumlarını iyice dövüyoruz. Un haline gelene kadar eziyoruz. Sonra elde edilen lapa ile çıbanın üzerini örtüp sarıyoruz.
  • Kara boynuz otu tohumunu bulamazsanız, keten tohumunu dövülerek bal ile karıştırırak elde edeceğiniz lapada aynı şekilde kullanılabilinir.
  • Kudret narının yağı da çıban tedavisi için faydalıdır. Kudret narı yağından günde 2 kere çıbanların üzerine koyun.
  • Kuru üzüm ile sığırın iç yağını merhem haline getirin. Derideki yaraların üzerine koyarsanız iltihabını dışarı akıtır, yarayı iyileştirir.
  • Marulun yaprakları da faydalıdır. Marul yapraklarını ezip, lapa haline getirin ve çıbanların üzerine koyun. Marul yapraklarını haşlayarak da kullanılabilirsiniz.
  • Semizotu da lapa haline getirilip, iyice ezilerek, çıbanların üzerine konulur.
  • Ardıç dallarını ezin ve kaynatın. Elde edilen ardıç dalı suyuna sıcak su ilave edip, çıbanların üzerine kompres yapılır.
Lütfen çıbanları sıkmayınız.

http://www.netkeyfim.com/wp-content/uploads/2009/03/ciban.jpg

etiketler,çıban,ciban,çıban resimleri,çıban fotoğrafları,iltihap,iltihap resimleri,sağlık,ahmet maranki,bitkisel çözümler,

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi