Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

15 Temmuz 2009 Çarşamba

İnternetten CV hazırlama dersi

Kişilerin eğitim, tecrübe ve yeteneklerini gösteren ilk metin olan CV'nin nasıl yazılacağı, düzeni, içeriği konusunda çeşitli kaynaklar bulunurken, internette “Daha iyi CV nasıl yazılır” konulu CV Course (CV Dersi) elektronik kursu, ilgi görüyor.

Ders, internet üzerinden indirilebilen bir e-kitap'la daha fazla detaya giren ve kitaptaki ipuçlarının nasıl uygulanacağını gösteren 8 video dersini kapsıyor. Ücretsiz ve herkese açık olan kurs, www.mattkrause.com internet sitesinden indirilebiliyor.

CV Course'un yaratıcısı İstanbul'da yaşayanAmerikalı Matt Krause, iş ararken kişinin ürün, CV'sinin de ambalajı olduğunu belirterek, CV Course'un, insanlara kendi ambalajlarını nasıl daha çekici hale getirebileceklerini göstermeyi amaçladığını kaydetti.

Krause, birbirine benzeyen binlerce ürünle dolu market stantlarında müşterinin, her ürünün ambalajını dikkatlice okuyup, şirketin ne söylemeye çalıştığı üzerinde derin düşünmediğini, gözleriyle standı hızlıca tarayarak iki veya üç ürünü seçtiğini ifade etti.

Ürün ambalajı müşterinin gözlerini hemen yakalayamıyorsa, müşterinin bunu görmediğine ve tamamıyla yok saydığına işaret eden Krause, bu durumu iş görüşmesine gitmek isteyenlerle şöyle bağlantılandırdı:

“İşe alım yöneticileri, binlerce CV'den oluşan bir yığının önünde oturup, bunların hepsini dikkatlice okuyup değerlendirmezler. Bu kişiler oldukça meşguldür ve yapılacak pek çok işleri vardır. Bu yüzden, binlerce CV'nin önünde otururken, bunların 990'ını elemek için bir yol bulup, 10'una dikkatlice bakarlar. Eğer bir iş görüşmesine gitmek istiyorsanız, bu 10 CV'yi içeren grupta olmanız gerekiyor.”

Krause, müşterileri için CV düzenlerken onlara ambalajlama ve sunum konusunda yardımcı olduğunu belirterek, kişilerin, bu şekilde 10 kişilik gruba dahil olabildiklerini anlattı.

Ancak bunun, zaman isteyen ve pahalı bir yol olduğunun altını çizen Krause, çok fazla kişinin kendisinden yardım istediğini, bu nedenle yaptığı şeyden herkesin ücretsiz olarak yararlanabilmesi için konuyu bir e-kitap'la video dizisine koyduğunu belirtti.

“İYİ TEMEL İNŞA ETMENİN ADIMLARINDAN BİRİ, BAŞARILARI SIRALAMAK”

Matt Krause, CV Course'u, her yaş ve sektörden kişilerin indirdiğini ancak, bunların çoğunluğunun 20-30'lu yaşlarının sonunda olduğunu kaydederek, “Bence bu, kişilerin, kendini iyi ambalajlamanın zor olduğunu fark etmeye ve bunun doğal olarak gerçekleşmediğini anlamaya başladıkları zaman” yorumunu yaptı.
Bunun, öğrenilen beceri olduğuna dikkati çeken Krause, bu yaşta insanların, kariyerlerinde kendi profesyonel kimliklerini geliştirmeye ve işverene büyük fayda sağlayacak benzersiz bir hikayeyi iyi anlatmaya başladıkları dönemde bulunduklarını dile getirdi.

Krause, kendisine gönderilen CV'lerde gördüğü en yaygın sorunun, kişilerin harika bir CV”nin tam dil bilgisi, yazım ve görsel düzenden oluştuğunu düşünmesi olduğunu ifade ederek, bu durumu “bir domuza ruj sürmek” olarak niteleyip şunları kaydetti:

“Eğer CV'niz kötüyse, grameri, yazımı ve görsel düzeni harika yapabilirsiniz ama CV'niz hala kötüdür. Dil bilgisi, yazım ve görsel düzen evin çatısıdır. Sizin temelden başlamanız gerekir. İyi temel inşa etmenin adımlarından biri, iş tanımlarınızı değil, başarılarınızı sıralamanızdır. Gördüğüm CV'lerin yüzde 90'ı bu kurala karşı geliyor. Eğer, iş tanımlarınızı değil başarılarınızı nasıl sıralayacağınızı öğrenirseniz, yığının en üstüne yükselirsiniz.”

“CV, HİKAYEYİ ANLATMIYORSA...”

Matt Krause, akıllı, yetenekli olup da işsiz olan çok sayıda insan bulunduğuna ve şu ana dek karşılaştığı en akıllı, en yetenekli ve en kapasiteli insanlardan bazılarının bu günlerde iş aradığına değinerek, ancak bu CV'lerin genel sorununun ambalajlama ve sunumla ilgili olduğunu ve kötü durumda bulunduğunu kaydetti.
Krause, “Eğer ben işe alım yöneticisi olsaydım ve CV'nize baksaydım... Dünyadaki en harika insan olabilir ve benim iş problemimi saniyeler içinde çözebilirsiniz.

Ancak, CV'niz bana bu hikayeyi anlatmıyorsa bunu asla bilemem. Özellikle İstanbul'da, CV'leri temel olarak '12 yaşındayım ve hayatımda hiç çalışmadım' diyen birçok yetenekli, tecrübeli, iyi eğitimli, zeki insanla karşılaştım.

Gerçek yaşamdaki insan ile CV'lerinde verdiği mesaj arasındaki bağlantısızlık muazzam. Burada insanların iş bulmada bu kadar zorluk çekmesi, hiç garip değil” diye konuştu.

1 yorum:

Anonymous dedi ki...

Maalesef ücretsiz degil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi