Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Temmuz ayının en güzel meyveleri


Kavun:Tadı herkes tarafından sevildiği kadar faydası da aslında bildiklerimizden daha fazladır. Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Kuru üzümle beraber yenirse kan yapar, kansızlığı giderir. Bağırsaklara yumuşaklık verir ve idrar tutukluğunu giderir. Hemoridi ve pekliği olanlara iyilik verir. Karaciğer tıkanıklığını giderir. Aç karna yenilen kavun çok faydalar sağlar.

Kayısı: Her türlü tatlı ve reçelini yapabileceğiniz kayısının marmelatını yaparken içine kabuğu soyulmuş badem de eklerseniz çok güzel olacaktır. Ayrıca etli yemeklerde de oldukça hoş bir tat verecektir.

Karpuz: Su oranı oldukça yüksek olan karpuz özellikle en sıcak yaz günlerinde ilaç gibi imdadımıza yetişiyor. Sanılanın aksine vitamin olarak zengin bir meyve karpuz. Ayrıca bol miktarda kalsiyum ve demirde bulunuyor. Küçük bir not; karpuz da ısındıkça likopeninin arttırıyor. Ancak karpuza da buz gibi soğuk olmak yakışıyor!

Ahududu: Bu dikenli sarmaşık, günümüzde kentlerde kendine alan bulamaz olduğu için yurtdışından gelen dondurulmuş böğürtlenleri görebiliyoruz marketlerde. Meyveli tatlılarda dolgu malzemesi veya yine tatlılarda sos olarak kullanabilirsiniz. Miktarına göre pudra şekeri ilave edip blenderdan geçirin, buzdolabında saklayın. Dondurma ve pastalarınızın yanında sos olarak ikram edebilirsiniz.

Bisküvili Yaz Pastası


Tereyağını eritip, blenderda ufaladığınız bebe bisküvileri ile iyice karıştırın. Tüm meyveleri temizleyip benzer büyüklükte dilimleyin, bir kasede bal veya şeker ile harmanlayın. Fırın kabınızı yağlayıp Meyvelerinizi düzgünce yayın, üzerine kremayı çırpıp dökün. Üzerini ufalanmış bisküvi ile kapatın. 200 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dk. pişirip arzu ederseniz dondurma eşliğinde servis yapın.

MALZEMELER 5-6 kişilik

  • 500 gr. bebe bisküvi

  • 250 gr. krema

  • 1 kilo şeftali

  • Yarım kilo mürdüm eriği

  • 100 gr. vişne

  • 100 gr kahverengi toz şeker veya 100 gr bal

  • Yarım limon suyu

  • 50 gr. tereyağı
  • Hiç yorum yok:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Blog Arşivi