Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

22 Eylül 2011 Perşembe

Google +Siz uygulaması

Google'un bu sabah karşılaştığım +Siz uygulaması diğer paylaşım siteleri mantığında ama çok farklılıkları var. Google bundan öncede birkaç deneme yapmış ama başarılı olamamıştı. Bu paylaşım sitesi eksikliğini gidermesi gerekiyor yoksa Alexa sıralamasında ki birincilik koltuğunu hemen arkasından gelen ve nefesini hisettiren Facebook 2. sırada yer almakta çünkü.
+Siz uygulamasında facebook ve twitter gibi gruplamar yapıp istediğiniz kişileri "çevre"nize ekleyebiliyorsunuz. Gerçi bu gruplama işini en iyi yapan twitter. Twitter'in listeleri sayesinde gruplamalar yapıp bütün akışı değilde sadece belilediğiniz yayıncılarınkini izleyebiliyorsunuz. Google+ uygulamasında da bu ön plan görünüyor. Google bu listelere çevre adını vererek bir farklılık yapmaya çalışmış. Ama bu üç sosyal paylaşım sitesini karşılaştırdığımızda bu son uygulama daha çok facebook uygulamalarına benziyor. Sanıyorum facebook ile mevcut rekabeti birkat daha artıracak gibi gözükor. Google'un en büyük avantajı belirli bir potansiyeli olması. Yeni uygulamları hemen bir çok kullanıcıya duyurabiliyor. Buda rekabette elbetteki önemli bir unsur.
+Siz uygulamasında paylaşım alanında resim, video, içerik ve link paylaşabiliyorsunuz. Google'un +1 uygulaması da +siz uygulamasına dahil edilmiş. +Siz adıda biraz paylaşım mantığıyla alakalı aslında. Tüm alem burada +sizde buradasınız demek. +siz ile ile dahada çok artımız var demek.
Paylaşılan içeriklere yorum yapıp sizde paylaşabiliyorsunuz. Bir içeriğe kaç yorum yapıldığı ne kadar paylaşıldığı gibi bilgileride elbette bulmak mümkün. Yine bu uygulama ile google mail adresli arkadaşlarınız ile videolu sohbetlerde yapabiliyorsunuz.
Bakalım rekabet daha ne yenilikler getirecek.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...