Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

12 Eylül 2009 Cumartesi

Ekran Kartı Tarih Oluyor

http://www.haber01.com/images_up/ekran_karti.jpg
Dünyanın en büyük iki mikro işlemci üreticisinden biri olan AMD(Advanced Micro Devices), gelecek seneden itibaren, grafik kartlarını atıl bırakacak "Fusion" isimli teknolojisini görücüye çıkaracağını açıkladı.
AMD Pazarlama Müdürü Nigel Dessau, nihai teknolojinin 2011 yılında piyasaya çıkmasını planladıklarını söyledi.

Ekran kartları ortadan kalkacak, bilgisayarlar ucuzlayacak

Günümüzde bilgisayarlarda kullandığımız merkezi işlemci teknolojileri, grafik işlemleri, oyunlar, video seyretmek gibi konularda yetersiz kaldığından dolayı, bilgisayarlar, merkezi işlemci biriminin yanı sıra, pahalı ekran kartlarına ihtiyaç duyuyor ve bu da doğal olarak maliyeti artırıyor.

AMD, grafik kartlarına ihtiyacı ortadan kaldıracak söz konusu teknolojiyi daha önce duyurmuş, fakat, teknik konular yüzünden piyasaya çıkış tarihi bir kaç kez ertelenmişti.

Fusion teknolojisinin "görücüye çıkmasının", piyasaya resmi sunum tarihi üzerindeki spekülasyonlara son vereceği tahmin ediliyor.

En büyük ekran kartı üreticilerinden ATI`yi satın almıştı

AMD, 2007 yılında, ekran kartları konusunda dünyanın en büyük üreticilerinden ATI`yi 5.4 milyar dolar vererek satın almıştı. Şimdi ise, ekran kartlarını tarih sahnesinden kaldıracak bir teknolojiye imza atıyor.

Intel daha önce davrandı

Dünyanın en büyük işlemci üretici firması olan Intel, AMD`nin bu ertelemelerinden faydalanarak, Fusion teknolojisi ile üretilen "Llano" ve "Ontario" kod isimli ürünlerini bu senenin sonundan itibaren piyasaya sürmeye başlayacak.


--
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi