Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

9 Eylül 2009 Çarşamba

10 kadından 4'ü dar ayakkabı giyiyor


10 kadından 4’ü çok dar ayakkabı giyiyor. Bazı ayakkabılar sizi çok şık gösterebilir ama göze hoş gelen bu ayakkabılar ya ayağınızda sağlık problemleri yaratıyorsa?

Araştırmalara göre her 10 kadından 4’ü ayaklarını rahatsız etse bile, herşeye rağmen dar ayakkabı satın alıyor. Alışverişe giden kadınların yüzde 37’si ayakkabıları rahat olmasa bile moda diye aldıklarını söylüyor.

Problem sadece kadınlarda da değil. Erkeklerin de yüzde 17’lik bir kısmı yanlış numara ayakkabı satın alıyor. 2 bin kadın arasında yapılan araştırmanın sonuçlara göre; kadınların yüzde 80’i ayak şişliği, tırnak batması, nasır gibi ayak problemleriyle karşı karşıya....

Ayak Sağlığı Uzmanı Lorraine Jones’a göre moda haline gelen ayakkabıları (ayağımıza uygun olmasa bile) almak, ayak sağlığı açısından ciddi problemlere yol açabilir. Jones, açıklamasında ayrıca binlerce insanın çok dar ayakkabı giydiğini ve bir çok kişinin de yanlış numara ayakkabı aldığını söyledi.

Ayrıca çok yüksek topuklu ayakkabı giyenlerin bel sağlığıyla ilgili ciddi problemlerde yaşadığı belirlendi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi