Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

6 Ağustos 2009 Perşembe

Diyet yaparken vitamin desteği gerekli mi?

Sağlıklı beslenme kuralları çerçevesinde kilo verildiği sürece vitamin-mineral desteğine gerek yoktur. Ancak her insanın metabolizması ve kilo vermesi farklıdır. Aktiviteye ve çalışma temposuna göre ek vitamin alınabilir. Her öğün düzenli yemek yenmezse ve beslenmede eksiklikler olursa da ek vitamin gerekebilir. Her insanın kilosuna ve aktivitesine göre alması gereken kalori değerleri değişir. Eğer düşük kalorili diyetler yapılıyorsa mutlaka vitamin mineral desteği gereklidir. Çok düşük kalorili diyetleri önermiyoruz ama bazı durumlarda (hastalık, ameliyat vb.) belli bir dönem hızlı kilo vermek gerekebilir.

Yağ yakmayı sağlayan ilaçlar ne kadar faydalı?

Zayıflamak için başvurulan bir yöntem de bununla ilişkili ilaçlar kullanmaktır. Zayıflamayı iddia eden çoğu ilacın sağlığımız için yararından çok zararı vardır. Bu nedenle bu konu çok önemlidir. Çünkü kullanılan bazı ilaçlar ciddi sağlık problemleri yaratır. Sporculara yönelik hazırlanan ve sporla birlikte kullanıldığında yağ yakımını hızlandıran bazı yağ asitleri klinik çalışmalarda çelişkili sonuçlar vermektedir. Eğer diyet ve spor iyi gidiyorsa zaten yağ oranı azalacaktır ve kullanılan ürünlerinin beklediğiniz mucize etkisi olmayacaktır.

Zayıflamayı sağlayan ilaçlar nasıl etki gösteriyor?


Bu tip ilaçların etkileri tokluğu sağlayarak iştahı baskılamak veya yemekte aldığınız yağı sindirmeden vücuttan atmaktır. İştahı baskılayan bazı mineraller olduğu gibi içeriğini bilmediğimiz ilaçlar da var maalesef. Bir ilacın iştahı baskılaması vücudun hormon dengesini bozabilir yada yediğiniz yemeğin vücutta tam olarak sindirilmeden atılması birçok vitamin mineral ve besin ögesini almanızı engelleyebilir. Sağlıklı kilo vermediğiniz zaman vücudun kas, kemik ve su kitlesinde kayıplar olur. Bu daha sonra verdiğiniz kiloyu geri almanıza hatta ciddi sağlık problemlerine neden olabilir.

Düşündüğünüz zaman, kilo vermeyi sağlayan bu kadar çok ilaç ortaya çıkarken tüm dünyada obezite oranının giderek artmasındansa azalması gerekmez miydi? Davranış değişikliği olmadan kilo vermek işin kolayına kaçarak sadece bir ilaç kullanılarak gerçekleşiyorsa bu geçici bir başarı olacaktır.

Bitkisel ürünler sağlıklı mıdır?

İçeriğini bilmediğimiz ve sağlık açısından birçok şeyi vaat eden her tip ilaca şüpheyle bakmalıyız. Bunun bitkisel kaynaklı olması sağlıklıdır anlamına gelmez. Birçok ilaç bitki kökenlidir ve çok masum gözüken bitkilerin bile zararlı etkileri olabilir. Sadece zayıflamak için değil, şeker hastalığı, tansiyon veya kolesterol yüksekliği gibi bazı hastalıklar için bile birçok k çişi eşitli otları, bitkileri denemektedir. Bazı otları veya bitkisel kaynaklı destek ürünleri tedavi edici amaçlı kullanmak son derece hatalıdır. Hastalığınızla ilişkili görüştüğünüz doktorunuza veya diyetisyeninize danışmadan kullanmamalısınız.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi