Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Tatlı yerine kurutulmuş meyve tüketin

Sahurda fazla tatlı yenmesi durumunda çabuk acıkılacağını belirten uzmanlar, bunun yerine kurutulmuş meyve yemeyi öneriyor.
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Orhan Kaşlıoğlu, kurutulmuş meyveler yenilerek hem tok, hem de enerjik kalmamın mümkün olduğunu söyledi.

Kaşlıoğlu, yaklaşık on dört saatlik bir süre zarfında su ve gıda almayan oruçluların, iftar saatinde yediklerine dikkat ederek fazla kilolarını verebileceklerine dikkat çekti. Uzun süren bu açlık ve susuzluğun herhangi bir hastalığı olmayan insan bedenine normal şartlarda hiçbir zararı olmadığını aktaran Uzman Dr. Kaşlıoğlu, orucun insan bedenine herhangi bir zararı olmadığı gibi birtakım faydalarının da bulunduğunu kaydetti. Kaşlıoğlu şu bilgileri verdi: "İftarda ve sahurda aç kalırım korkusuyla fazla gıda alınmaması durumunda vücudumuzdaki depo yağlar yakılmak suretiyle kilo verilir. Yağ depoları eritilebilir. Bu durum insan vücuduna canlılık ve hafiflik getirir. Midemiz dinlenir. Bütün sistemler uzun süreli açlık durumuna hazırlıklı hale gelir. Aslında insan bedenine en zararlı olaylardan biri acıkmadan aralıksız olarak gıda tüketmektir. Bu durum şişmanlamanın en önemli sebeplerinden biridir."

"SEBZE YİYİN BAĞIRSAKLARINIZ ÇALIŞSIN"

"Beslenme ihtiyacımızı karşılarken daha çok gıdaların doğal şekillerini tercih etmemizde yarar vardır." diyen Kaşlıoğlu, ekmeğin kepekli undan yapılanını, proteinin bitkisel kaynaklı olanlarını, baklagiller, mercimek, nohut ve fasulye gibi yağında bitkisel ve sıvı olanlarının tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Kaşlıoğlu, sebze ağırlıklı beslenmek suretiyle de bağırsakların lifli gıdalardan yararlanmasını ve iyi çalışmasının sağlanabileceğini açıkladı.

Günümüzde ayaküstü gıda tüketiminin artmasına bağlı olarak karbonhidrat ve yağ tüketiminde artış olduğunu ifade eden Kaşlıoğlu, çağın yeni hastalığı obezitenin de bu yüzden çok görülmeye başladığını aktardı. Kaşlıoğlu şöyle devam etti: "Obezite hastalığının her geçen gün yayılması yüzünden özellikle üzerine basa basa dikkatlerinizi sebze ağırlıklı beslenmeye çekmek istiyoruz. Meyve tüketimini arttırmanızı tavsiye ediyoruz. Bu anlattıklarımızı sofraya indirgeyecek olursak, iftarda; az yağlı sebze yemekleri, zeytinyağlılar baklagillerden yapılan yemekler yani kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek, yeşil fasulye, patlıcan, kabaktan yapılan yemekler tercih edilebilir. Sahurda da; akşamdan kalan sebze yemekleri, ıspanaklı ve pırasalı börekler ayrıca kahvaltı tarzında beslenme tercih edilebilir."
Kaşlıoğlu ayrıca, sahurda fazla tatlı yenmesi durumunda çabuk acıkılacağını, bunun yerine kurutulmuş meyveler yenilerek hem tok hem de enerjik kalmanın mümkün olduğuna işaret etti.

Cihan


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi