Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

27 Ağustos 2009 Perşembe

Foto Muhabiri ARA GÜLER Kitap Tanıtım

       
 

Foto Muhabiri-ARA GÜLER
Nezih Tavlaş
Fotografevi Yayınları Ağustos 2009
ISBN 978-9944-720-14-4
343 sayfa


Nezih Tavlaş'ın kitabı Foto Muhabiri Ara Güler, büyük ustanın yaşamını kaleme getiren bir çalışma.
Tavlaş, Ara üzerine araştırma yapmış, dönemlerin siyasal olaylarının kısa tarihini yazmış. Ara'ya da yönelttiği sorularla, zengin meslek yaşamından önemli anekdotlar aktarmış. Foto Muhabiri Ara Güler'de dünyaca ünlü bir foto muhabirinin yükseliş serüveninin yanı sıra, Türkiye'deki ve dünyadaki ihtilallerin, darbelerin de öyküsünü bulacaksınız. Ara Güler'i elbette tanıyorsunuz ama yıl yıl yaşamını okumamışsınızdır, bu açıdan da ilgi çekici bir çalışma.
DOĞAN HIZLAN-HÜRRİYET GAZETESİ

Ara Güler tam da doğum gününü kutladığı zamanlarda Nezih Tavlaş'ın kaleme aldığı biyografisi piyasaya çıktı. Objektifinden yüzbinlerce kare geçmiş bir ustadan sözediyoruz. Bu Büyük Usta foto muhabiri der kendisine her zaman, o böyle deyince kitabın adının da başka türlü olması beklenemezdi elbette. Nezih Tavlaş'ın kitap hazırlığı sırasında bulduğu kaynaklar Ara Güler'i bile şaşırtmış.
YEKTA KOPAN- NTV GECE GÜNDÜZ PROGRAMI

Gazeteci Nezih Tavlaş'ın Fotoğrafevi'nden çıkan Ara Güler röportajı, 'Foto Muhabiri Ara Güler', bu toprakların gelmiş geçmiş en yaman foto muhabirini anlatıyor. Hem biyografi, hem de içinde Ara Güler'in doğrudan anlatımı olduğu için otobiyografik bir tarafı var. Onun muhteşem hikayesi bir kitapta toplandı. Ara Güler'i merak edenlere, memleket tarihini anlamak isteyenlere ve foto muhabiri adaylarına ısrarla tavsiye edilir.
BANU GÜVEN-RADİKAL GAZETESİ

"Foto Muhabiri"ni yayınlayan Fotoğrafevi Yayınları Yönetmeni Hasan Şenyüksel "Nezih Tavlaş'ın, fotoğrafın efsane ismi Ara Güler'in hayatını anlatan bu kitabında sayfalar akarken alttan da Türkiye'nin 80 yıllık tarihi geçiyor. Kitap, savaşlar, darbeler, medeniyetler, facialar ve dünyanın kaderini değiştiren insanlar ardında koşuşan Ara Güler'in yaşam boyu karşılaştığı inanılması güç öyküleri akıcı bir üslupla sunuyor. Usta Ara Güler'in her zaman doğru yer ve doğru zamanda olabilmek için nasıl çalışıp didindiğinin ve nasıl bir bedel ödediğinin de tanığı bu sayfalar" dedi
MEDYATAVA

Yazar Nezih Tavlaş'ın fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in hayatını anlattığı "Foto Muhabiri" adlı kitap yayımlandı.  Fotoğrafevi Yayınevinden yapılan yazılı açıklamada,343 sayfalık kitabın sonunda Güler'le yapılan bir söyleşi ile aile fotoğraflarının bulunduğu da kaydedildi. Açıklamada, ayrıca Tavlaş'ın kitaptan elde edilecek geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bağışladığı bildirildi.
ZAMAN GAZETESİ

Gazeteci Nezih Tavlaş, fotoğafın efsane ismi Ara Güler ile konuşarak onun hayatını yazdı; "Foto Muhabiri-Ara Güler" Fotoğrafevi Yayınları...
Ara Güler mesleği anlatırken:
"Bir patlama olduğunda olay yerine doğru koşan kişi foto muhabiridir, oradan kaçan ise fotoğrafçı..." diyor...
MELİH AŞIK-MİLLİYET GAZETESİ

Dustin Hoffman'ı peynir ekmek yerken yakaladı. Ünlü oyuncu Dustin Hoffman'ı New York'taki bürosunda üzerine gazete kâğıdı serdiği masasında peynir, zeytin, ekmek yerken yakaladı...
Nezih Tavlaş'ın Ara Güler'in hayatını anlatan "Foto Muhabiri" adlı kitabı Fotografevi tarafından yayınlandı. Kitabın sonunda Ara Güler'in aile albümünden ve kariyerindeki önemli anlardan kareler de bulunuyor.
NTVMSNBC

Usta gazeteci Nezih Tavlaş'ın Ara Güler ile yaptığı "nehir söyleşisi" kitabı "Foto Muhabiri" çıktı.
Ara Güler hem anne hem baba tarafından Kuva-yı Milliyeciymiş...
ODA TV

Gazeteci yazar Nezih Tavlaş, Ara Güler'in hayatının detaylarını "Foto Muhabiri" başlığı ile raflara taşıyor. Güler'in "Bir patlama olduğunda olay yerine doğru koşan kişi foto muhabiridir, oradan kaçan ise fotoğrafçı" sözleriyle başlayan ve foto muhabirliğin derinliğine inen kitapta Tavlaş, Güler'in doğduğu günden bugüne kadar tanık olduğu olayları kronolojik sırayla okuyucuya aktarıyor.
REFERANS GAZETESİ

Gazeteci Nezih Tavlaş'ın Ara Güler ile yaptığı 'nehir söyleşisi' kitabı 'Foto Muhabiri'nde, Ara Güler'in eczacı olan babası Dacat Bey'in Çanakkale Savaşı'na katıldığını, annesi Verjin Hanım'ın babası Mısır doğumlu Kirkor Efendi'nin de Karaköy'deki torna tezgáhlarını Kurtuluş Savaşı'nın gizli örgütü M.M.'ye (Milli Müdafaa) tekne ve gemilerin onarımı için tahsis ettiğinin anlatıldığını biliyor muydunuz ?
YALÇIN BAYER-HÜRRİYET GAZETESİ
 
Yazar Nezih Tavlaş'ın fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in hayatını anlattığı "Foto Muhabiri" adlı kitap yayımlandı. Fotoğrafevi Yayınevinden yapılan yazılı açıklamada, kitabın tanıtımının Ara Güler'in 81'inci yaş günü olan 15 Ağustos Cumartesi günü yapılacağı belirtildi. Açıklamada, ayrıca Tavlaş'ın kitaptan elde edilecek geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bağışladığı bildirildi.
CNNTÜRK

Nezih Tavlaş'ın, fotoğrafın efsane ismi Ara Güler'in hayatını anlatan bu kitabında sayfalar akarken alttan da Türkiye'nin 80 yıllık tarihi geçiyor. Kitap, savaşlar, darbeler, medeniyetler, facialar ve dünyanın kaderini değiştiren insanlar ardında koşuşan Ara Güler'in yaşam boyu karşılaştığı inanılması güç öyküleri akıcı bir üslupla sunuyor.
EVRENSEL GAZETESİ

Fotoğrafevi'nin yayımladığı Nezih Tavlaş'ın hazırladığı kitap, Türkiye'nin de 80 yılına tanıklık ediyor.
Her şey, 16 Ağustos 1928'de başlıyor, saat 6'yı 16 geçe...
İki ya da üç milyon kez deklanşöre basan bir parmak, sürekli kompozisyon kuran bir beyin... Objektife düşen onlarca ünlü; Nâzım Hikmet, Picasso, Dali, Chagall, Abidin Dino, Sophia Loren, Bertrand Russell... Onlarca olay; 6-7 Eylül, Filistin kampları, Afrodisias Harabeleri, Orhun Kitabeleri... Bunlar arşivinin yüzde biri.
ESRA AÇIKGÖZ-CUMHURİYET GAZETESİ

Nezih Tavlaş'ın fotoğrafın efsane ismi Ara Güler'in doğduğu günden bugüne kadar tanık olduğu olayları kronolojik bir sırayla anlatan 343 sayfalık kitabının sonunda Güler ile yapılan bir söyleşi ve aile albümünden fotoğrafların yer alıyor
BİRGÜN




Foto Muhabiri KİTAPÇILARDA...

 

İstiklal Caddesi Tütüncü Çıkmazı
No:4 Galatasaray/Beyoğlu 34430/İstanbul
Tel: 0212 2490202 Faks: 0212 2444075
www.fotografevi.com


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi