Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

5 Mart 2010 Cuma

Çocukta şaşılığı önemseyin...


Şaşılığa bağlı çift görme belirtisi, felç habercisi olabilir.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Avrupa Şaşılık Derneği Başkanı Prof. Dr. Seyhan Özkan, şaşılığa bağlı çift görme belirtisinin, felç habercisi olabileceğini belirtti. Prof. Dr. Özkan, şaşılığın ailesel yatkınlık ve bazı kırma kusurlarına bağlı olabileceği gibi, görmeyi bozan ciddi bir göz hastalığının ya da sinir felcinin bulgusu olabileceğini söyledi.Anne ve babaların, eğitimde başarıyı da etkileyen bir sorun olan şaşılıktan çocuklarını korumak için mutlaka hekime başvurması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özkan, şöyle devam etti:“Okulların açıldığı ve eğitimin yoğunlaştığı bu günlerde, çocukların göz sağlığının mutlaka kontrol edilmesi tavsiye edilir. Çocuklarda görme bozukluğu, şaşılık gibi durumlar çok başarılı olabilecek bir öğrenciyi, olumsuz etkileyebilecek konuma getirebilir. Şaşılığın muayenesinde erken tedavi çok önemlidir. İleri yaşlarda bu fonksiyonlarda düzelme beklenmez, ancak yapılan tedavi kozmetik yönden düzelmeyi sağlayabilir."
 
Erişkin yaşta ortaya çıkan şaşılıklarda “çift görme”nin olabileceğini kaydeden Prof. Dr. Özkan, şaşılık tedavisinde gözlük, ilaç tedavisi, cerrahi girişim, bazen de bunların birkaçının kombinasyonunun kullanıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şaşılığa bağlı çift görme, felci haber verebileceği gibi, kas hastalıklarının da belirtisi olabilir. Bu nedenle hastalık kesinlikle ciddiye alınmalıdır.”


--
MLM Future Kazanç Ortaklığı Sistemi
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=210

MLM Future Facebook Grubuna Herkesi Paylaşımları İle Birlikte Bekliyoruz.

http://www.facebook.com/group.php?gid=470195430555
----------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi