Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

31 Mart 2010 Çarşamba

2010 Türkiye'nin kaplıcaları

HATAY / Hamamat Kaplıcaları
Beş gece kalana ücretsiz kültür turu


Hatay’da, Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca işletme belgeli tek tesis Kumlu ilçesindeki Hamamat Kaplıcası. Suyunun sıcaklığı 37.5 derece. Kükürtlü suyu zindelik veriyor, cilt, solunum, ortopedik, sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. 84 odasında da termal su bulunuyor. Ayrıca kadın ve erkekler için ayrı iki kapalı havuz var. 23 Nisan’a kadar çift kişi yarım pansiyon 150 TL. Dört kişilik apart villaların günlüğü 70 TL. Tesislerde beş gece kalanlar, ücretsiz kültür turlarından yararlanıyor. Bu turlarla mağarada kurulan dünyanın ilk kilisesi Saint Pierre, Hatay Mozaik Müzesi, Harbiye Şelalesi’ni görebilirsiniz. Tesis ayrıca 5 gece kal 4 gece öde kampanyası yapıyor. (0326 464 10 10)

BEŞ YILDIZLI ÇİKOLATA BANYOSU

Hatay’daki Alaattin Köyü yakınlarındaki Antakya Ottoman Palace beş yıldızlı, 226 oda, 24 suitli. Ayrıca iki kral dairesi var. Otele bu yıl çocuk havuzu yapıldı, bakıcılar eşliğinde oynayabilecekleri mini club, film izlemeleri için mini sinema hazırlandı. Otelin kadın, erkek ve karma havuzlarında 45 derece sıcaklığındaki iyodürlü termal su kullanılıyor. Tesiste ayrıca Türk hamamı, jakuzi, buhar odaları, yosun, çiçek, çikolata banyolarından aqua park’a kadar çeşitli alternatifler sunuluyor. Ottoman Palace’ın konferans salonu 1600 kişilik, üç restorandan en büyüğü 1000 kişilik.
İki kişi yarım pansiyon 220 TL, hafta sonunda 280 TL. Balayı çiftlerine özel termal paket seçeneği sunuluyor. Yedi gece konaklamalarda hafta içi fiyatı geçerli. (0326 255 16 16)

OSMANİYE / Haruniye Kaplıcası
Mayısa kadar onarımda


Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca işletme belgesi bulunan Haruniye Termal Kaplıcaları, Osmaniye’nin Düziçi ilçesine 22 kilometre uzaklıkta, Ceyhan Irmağı’nın kıyısında. İl Özel İdaresi’ne bağlı kaplıcanın suyu içme ve banyo kürleri için kullanılıyor. Romatizmadan, sindirim sorunlarına kadar birçok hastalığın tedavisi için kullanılıyor. Şu anda restorasyonda olan tesise apartlar, restoran ve kafe yapılıyor. Havuzlar yenileniyor. Tesis mayıs başında açılacak. (0328 884 43 33)

KAHRAMANMARAŞ / Ilıca Kaplıcaları
Jakuzinin saati 20 TL


Kaplıcalar, kent merkezinin 72 kilometre kuzeyinde, Berit Dağı eteklerindeki Ilıca Beldesi’nde. Ilıca’da Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca işletme belgeli biri belediyenin (0344 263 31 85), diğeri İl Özel İdaresi’nin (0344 263 30 43). Çevrelerinde şahıslara ait otel ve pansiyonlar bulunuyor. Belediye kaplıcasının 45 derece sıcaklığındaki şifalı suyundan jakuzide yararlanmak isterseniz saatine 20 TL, banyolarda 10 TL, havuzlarda 2.5 TL ödemeniz gerekiyor. Özel İdare Kaplıcaları’nın da banyo, havuz, Türk hamamı, aile kabini, jakuzisi bulunuyor. Aile kabininin fiyatı 15 TL. Dört mevsim açık olan kaplıcalara kamu çalışanları sevkle gelebiliyor.

BATMAN / Bato Kaplıcası
Hamam yenilendi, çocuk havuzları yapıldı

Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca işletme ruhsatlı tesis Batman’a 38 kilometre uzaklıkta, Kozluk İlçesi’nin Taşlıdere Köyü’nde. 54 oda, beş süit ve kral daireli oteli yıl boyunca açık. Kadın ve erkekler ayrı termal havuz kullanıyor. Bu yıl çocuk havuzu yapıldı, Türk hamamı, sauna ve spor salonu yenilendi. Otel müşterileri kaplıcaya giriş için 5 TL ödüyor. Sodyum, kalsiyum ve sülfat içeren termal suyu eklem, yumuşak doku, bazı nörolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılıyor. Kamu çalışanları, sevkle gelebiliyor. İsteyen müşterinin odasına termal su veriliyor. Çift kişi yarım pansiyon 180 TL. (0488 426 60 41)

ŞANLIURFA / Karaali Kaplıcaları
Apartın günlüğü 70 TL

Sağlık Bakanlığı’ndan işletme ruhsatlı kaplıcalar Şanlıurfa’ya 45 kilometre uzaklıktaki Karaali Köyü’nde. Sıcaklığı 41 - 47 derece arasındaki suyu romatizmal ve nörolojik hastalıklara iyi geliyor. Kadın ve erkekler için ayrı havuz bulunuyor. Otelinin 32 odası ve 52 apartı küvetli. Banyolarında termal su kullanılabiliyor. Tesisin restoranı da yıl boyunca açık. Çift kişi oda ve kaplıca kullanım ücreti 50 TL. Apartların günlüğü 70 TL. (0414 313 93 11)

AMASYA / Gözlek, Hamamözü
Kişi başı 10 TL’ye pansiyon

Amasya’daki kaplıcalar Gözlek köyü ve Hamamözü ilçesinde. İki yıldızlı Gözlek Kaplıcaları Amasya - Göynücek yolu üzerindeki Gözlek köyünde bulunuyor. Samsun il merkezine ve Samsun Havaalanı’na 120 kilometre mesafede. Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca işletme ruhsatı bulunuyor. 16 oda, 4 apart, 7 birleşik apartın banyolarında termal su kullanılıyor. Suyun sıcaklığı 38,5 derece. Kadın, erkek ve çocuk termal havuzları, Türk hamamları ve aile kabinleri var. Tesislerde 2 restoran ve mangal yapmak isteyenler için çardak var, ayrıca mini bir hayvanat bahçesi bulunuyor. Tesis geçen yılın fiyatlarıyla çalışıyor: Çift kişi, oda, kahvaltı 100 TL. Apart evler günlük 120, birleşik apartlarda tek kişi 30 TL. (0358 256 22 22)

TERMAL OTEL KAPATILDI

Hamamözü’ndeki Arkut Bey Kaplıcaları, Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca işletme ruhsatı sahibi. (0358 787 64 14) Termal kaynağı aynı zamanda Gimpaş Termal Tesisleri de kullanıyor. 600 metre derinlikten çıkan şifalı su, romatizma, kireçlenme, kırık çıkık, felç, kadın hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Sıcaklığı 42.5 derece. Hamamözü Kaplıca Tesisi’nde kadın ve erkekler için doğal hamamın yanı sıra, özel aile kabinleri bulunuyor. Kaplıcaya günlük giriş ücreti 3 TL. 2-3 kişinin sığabileceği, içinde küvet ve jakuzilerin bulunduğu özel aile kabinlerinin saati ise 12.5 TL. Hamamözü Kaplıcası’nın çevresinde üç pansiyon bulunuyor. Bunlar kışın genellikle kapalı. Bahar aylarında açılan pansiyonlar, uygun fiyatlarla çalışıyor. Örneğin üç yıldır zam yapmayan Özdemir Pansiyon’da iki kişi 20 TL. (0358 787 68 00) Üç yıldızlı, termal turizm işletme belgeli Gimpaş Termal Tesisi ise hukuki problemler nedeniyle tesis geçen yıldan bu yana kapalı.


--
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi