Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

14 Ağustos 2009 Cuma

Arı İğnesi Kansere Çare Oluyor


Arı İğnesi Kansere Çare Oluyor Arıların zehirli iğnelerinin çağın problemi kanser hastalığına çözüm olacağı bildirildi.
Arı kümeleri zehirli iğnelerini, kurbanına batırarak birçok ölümcül olaya sebep oluyor. Bilim adamları bu süreçten etkilenerek, bu olayın kanser tümörlerini tedavi etmek için alternatif bir tıp olarak kullanabiliceğini düşünüyor.

Bilim adamları arılardan esinlenerek ‘mikroskobik arı’ yarattılar. Bu arılar kanserli bölgeye iğnelerini saplayarak, sağlıklı bölgeye zarar vermeden iyileşmeyi sağlayabiliyor. Bu arılar insan saçından binlerce kez küçük olduğundan gözle görülmesi olanaksız. Ayrıca insan kanının içinde dolaşarak hastalıklı bölgeye ilaç tedavisi yapıyor. Bu tedaviyi ise ‘melittin’ hormonu sağlayarak yapıyor.

Araştırmacı Prof. Samuel Wickline göre, miksokobik arılar hücrelerin üzerinde uçarak, o bölgeye melettin hormonunu verebiliyor. Bu tedavinin prostat, deri kanseri ve bağırsak kanserinde kullanabiliceği düşünülüyor.

Öncelikle hayvanlar üzerinde denenmesi gereken yöntemin bu sebeple uygulanması için birkaç yıl geçmesi gerekiyor.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi