Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Ürün İnceleme Nokia E72

Ürüne Genel Bakış

Artılar: - 5 MP LED flaşlı kamera. - Kartvizit okuyucu ve gelişmiş ofis desteği. - Yumuşak klavye ve optik Navi tuşu. - Sade ve 'ciddi' tasarım. - Değiştirilebilir iş/kişisel mod.

Eksiler
: - Navi tuşu müzik dinlerken problem yaratabiliyor. - Web tarayıcısında fare çok kullanışlı değil. - Birden fazla e-posta hesabı aynı anda aktif bulunamıyor.

Sonuç: Hem ihtiyacınız olan fonksiyonelliği sağlayan hem şık tasarımıyla ciddi ortamlara uyum sağlayan E72’yi yoğun mesaj ve e-posta trafiği olanlara tavsiye ederiz.


TEKNİK ÖZELLİKLER

Ekran Boyutu 2.36 inç
Ekran Çözünürlüğü 320 x 240 piksel, 16 milyon renk
Klavye QWERTY + 5 yönlü optik navigasyon
Dahili Depolama Alanı 250 MB
SD Kart Desteği En fazla 16 GB
Kamera 5 MP (arka) + VGA (ön) + LED Flaş
Bluetooth Var
Wi-Fi Var
3G Var
Bilgisayar Bağlantısı Micro-USB
İşletim Sistemi Symbian OS 9.3
GPS Var

Tasarımdaki yenilikler
İlk bakışta E71 ile E72’nin dış görünüşünde ufak değişiklikler dışında çok önemli bir fark olmadığını söyleyebiliriz. E72’nin ağırlığı 128 gram ve bu değer E71 ile aynı. Boyutlar ise 114 x 60 x 10 mm. Bu ebatlar da E71 ile neredeyse birebir aynı. Hoparlör ise arka tarafta kameranın yanında yer alıyor ve kulaklık girişi de üst kısımdaki açma/kapama tuşunu yanına taşınmış durumda. Kulaklık girişinin artık 3.5 mm olduğunu belirtmekte fayda var. Yani artık istediğimiz kulaklığı kullanma özgürlüğüne sahibiz. E71’de olduğu gibi tam Q klavye var ve klavyede Türkçe karakterler de bulunuyor. Tuş takımına bir takım kısayol eklemelerinin yapıldığını da görüyoruz. Ajandaya veya e-posta hizmetine tek bir tuşa basarak ulaşabiliyoruz.


Tasarımdaki en büyük yenilik ise optik navigasyon bölümü. Burada parmak ucu hareketleriyle menüler arasında geçiş yapabiliyoruz. Oldukça başarılı bir şekilde çalışan bu özellik sayesinde telefon kullanımı oldukça hızlı ve kolay bir hale geliyor.   

Telefonun metal arka kapağı da oldukça güçlü bir görünüm sağlıyor. Arka paneldeki LED flaşın el feneri olarak da kullanılabiliyor olması da bahse değer bir diğer özellik.

Bir önceki model olan E71'in tasarımı böyle idi.


Nokia’nın iş telefonları kategorisindeki son bombası E72, getirdiği yeniliklerle E71’den tahtı devraldı.

Bulunduğu her ortamdan internete bağlanmaya ihtiyaç duyan, mobil olarak ofis uygulamaları ile çalışan ve e-pota trafiği yoğun olan iş adamları için tasarlanan telefonlardan beklentiler bir hayli yüksek oluyor. Nokia E72, bir alt model olan E71’den çok daha fazlasını sunma iddiasıyla yola çıktı. Biz de bir yandan E72’yi derinlemesine incelerken bir yandan da E71 ile karşılaştırarak daha objektif bir bakış açısı yakalamaya çalıştık.

Kutu içeriğinde ihtiyaç duyabileceğiniz her şey mevcut.
İşletim sistemi ve yazılımlar
E72’se Symbian işletim sisteminin en son versiyonu (9.3) kullanılıyor. Yumuşak ve animasyonlu menü öğelerinin yanı sıra E71’e oranla hissedilir bir hız artışı da göze çarpıyor. Bir iş adamının ihtiyaç duyacağı bütün fonksiyonlar E72 ile birlikte sunuluyor. Ofis yazılımları, PDF okuyucu, e-posta yöneticisi, kartvizit tarayıcı, sözlük ve Ovi servislerinden yüklenebilecek diğer uygulamalar bizleri bekliyor. İçinde Google G-talk, Yahoo Messenger ve Windows Live Messenger’ın da bulunduğu Chat uygulaması da telefon ile birlikte geliyor. 



E72 son derece zarif bir tasarıma sahip.

Java uygulamalarını da çalıştırabilen E72’de “Kişisel” ve “İş” olmak üzere iki farklı mod bulunuyor. İş çıkışında telefonun modunu değiştirerek arka plan fotoğrafından melodiye ve hatta e-posta hesabına kadar pek çok ayarı tek bir dokunuşla değiştirebiliyorsunuz. Böylece iş yerinde başka evde başka bir telefon kullanıyormuşsunuz gibi istediğiniz kişiselleştirmeleri yapabiliyorsunuz.

Bir iş telefonundan ne beklersiniz?
Öncelikle rahat çalışabileceğiniz bir ekran ve klavye beklersiniz. E72 bu noktada 320 x 240 piksel çözünürlüğe sahip ve 16 milyon renk gösterebilen ekranı ile tatmin edici bir görüntüleme alanı sunuyor diyebiliriz. Tuşları arasında yeteri kadar boşluk bulunan Q klavye ile çalışırken de herhangi bir sorunla karşılaşmıyorsunuz. Hatta sık kullanılan bazı tuşlar ve tuş kombinasyonları için E71’e göre bazı iyileştirilmeler yapıldığını görüyoruz. Boşluk tuşunun normalden daha kısa olması ilk etapta göze biraz batsa da kullanım esnasında herhangi bir zorluk çıkmıyor. Bu tuş aynı zamanda el feneri özelliğini aktif hale getirmek için de kullanılıyor.



Arka kapak son derece sağlam ve şık duruyor.


Teknik iyileştirmeler var mı?

E71’e göre pek çok iyileştirme söz konusu. Öncelikle cihazın işlemcisi 600MHz çalışma frekansına sahip daha hızlı bir işlemci. Dâhili bellek ise E71’in iki katından daha fazla, tam 250 MB. Bu bana yetmez diyenlere MicroSD bellek kartı desteği de sunuluyor. E71’e en fazla 8 GB’lık hafıza kartı takılabiliyorken E72’ye 16 GB’lık bellek kartı takılabiliyor.


Kızılötesi bağlantı desteği artık neredeyse hiçbir yerde kullanılmadığı için E72’den çıkarılmış. Bununla birlikte 3G, Wi-Fi, Bluetooth bağlantı destekleri mevcut. HSDPA bağlantılarda maksimum hız 3.6 Mbps’den 10,2 Mbps’ye çıkarılmış durumda. İnternetten veri indirirken bu artış önem kazanıyor.  


--
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi