Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

11 Aralık 2012 Salı

Sofra tuzuna eklenen Zararlı katkı maddeleri

BUNLARI BİLİYORMUSUNUZ?
Sofra tuzuna eklenen Zararlı katkı maddeleri;

Sodyum alüminyum silikat(E173): Renklendirici ve nem tutucu olarak kullanılan katkıdır.Zehirlidir ve katkı maddeleri dahil her türlü maddeye karşı aşırı duyarlılığa neden olabilir.Dünyanın çoğu ülkesinde yasaklanmıştır.Alimünyum bazlı nem tutucuların beyin dokularına yerleşerek öğrenme bozukluğu,zeka geriliği ve felçlere sebep olduğu tespit edilmiştir.

Titanyum Dioksit: Nano parçacıkları nem tutucu ve beyazlatıcıdır.Bunlarla birlikte iyotlu tuza potasyum iyodür katılmaktadır.Potasyum iyodürün iyot stabilizörü Sodyum Tiyo sülfattır.Potasyum iyodür çok zararlı bir maddedir ve tek başına troid bezinin dengesizliğine neden olur.

Tuz İmalinde Kullanılan Zehir POTASYUM FERRO SİYANÜR (K4Fe[CN]6)

Sofra ve salamura tuzların üretiminde topaklanmayı önleyici gıda katkı maddesi (anti-caking ajan) başka bir deyişle tuzun akıcılığını sağlamak gayesiyle ilave gıda maddesi olarak kullanılan, E536 numaralı emülgatör olarak bilinen Potasyum Ferrsiyanür (K4Fe[CN]6) üst düzey toksik bir maddedir. Erime sıcaklığı 70 derece santigrad olan Potasyum Ferro Siyanür, asitler ve oksitleyici maddelerle reaksiyonu neticesinde parçalanarak yine üst düzey toksik bir madde olan Hidrojen Siyanüre (HCN) dünüşmektedir. Amerikan Gıda ve İlaç Ajansı (FDA) tarafından gıda katkı maddesi olarak kullanımı yasaklanmıştır. Fakat ne yazık ki ülkemizdeki tüm tuz imalatçıları tarafından hala fütursuzca kullanılarak insanlarımız zehirlenmektedir.
Çaremiz var ama 84 mineralli A kalite doğal himalaya tuzu. kullanmak.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...