Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

8 Mayıs 2012 Salı

Başarının Sırları Milletvekillerine Taktikler

VEKİLLERE TAKTİK!

Aday olduysanız fiziksel, ruhsal ve zihinsel zorlu bir süreç başlamıştır. 22 Temmuz tarihine kadar durmak yok. Yılın en sıcak günlerinde inanılmaz bir tempo sizi bekliyor. Bu zorlu etaba hazır mısınız? İnsanlar sizin yüzünüze bakacak size ve partinize oy verecek. Benim köylüm, benim çiftçim zamanı geçti. Dededen, babadan miras oy dönemi masallarda kaldı. İletişimin hızı göz kamaştırıyor. İnsanlar sorguluyor, karar veriyor. Dengeler değişti. İktidar ya da muhalefette olmanız önemli değil. Bundan sonra çok çalışmak gerekiyor. Bu enerjiyi kendinizde ve takımınızda yakalamanız gerekiyor. Fiziksel düzeyinizi iyi ayarlayın 8 saat uykuyu unutun. 4–5 saat uyku sizin için ideal. Bu tempoda yemekler düzensiz olacak, bol çay, kahve ve sigara ortamlarında olacaksınız. Çalışma ortamınız kapalı ve stresli alanlar olacak. Bu durumda fiziksel özellikleriniz önem kazanıyor. Boy kilo dengenizi iyi ayarlayın. Fazla kilonuz varsa diyetisyenle çalışmaya başlayın. Egzersizleri ihmal etmeyin. Mutlaka haftada 4 gün yürüyüşün yapın. Bunu da koşu parkurlarında halkın içinde geçirebilirsiniz. Bu da seçim çalışmasıdır. Spor yapan insanlar kendileri gibi spor yapan vekil isterler. Haftada bir gün toksinlerden kurtulmak için sadece meyve ile kahvaltı yapın. Güne mutlaka kahvaltı ile başlayın. Diğer öğünler istemeseniz de düzensiz olacaktır. O nedenle vitamin ve mineral takviyesi alın. Yorgunluğa karşı mutlaka vitamin kullanın. Aracınızda mutlaka yedek giysi taşıyın. İstenmedik olaylar karşısında hazırlıklı olun. Yemek, çay, kahve dökülebilir. Bunları sorun etmeyin aksine profesyonelce kullanın. Vücut ısısını zorlamayın. Çok sıcak ve soğuk içeceklerden kaçının. Unutmayın sesiniz çok önemli. Sesiniz gerekirsiz kısılmasın. Toplantılarda ses tonunuz, jest, minik ve beden diliniz seçimde sizi zafere götürecektir. Ne söylediğinizin hiç önemi yok. Önemli olan nasıl söylediğinizdir.
Takım oyunu

Milletvekili adayı olarak merkez il ve ilçe yönetimleri ile eski vekillerin desteği sürekli üzerinizde olacaktır. Partide sizi gönülden destekleyen insanlar ve sizden beklentisi olanlarda size gönül kapılarını açacaktır. Kalabalık coşkulu bir grup yanınızda olacaktır. Buna rağmen 5–6 kişilik çekirdek özel kadronuzu oluşturun. Bu ekip sizin medya iletişiminizi, toplantı organizasyonlarınızı, zaman yönetimi ve istihbarat çalışmanızı yapsın. Bu takımla sürekli durum değerlendirmesi yapın. Partiye çalışanlar iyi planlanmazsa sürekli sizinle olamazlar. Sistemli çalışma için bire bir yanınızda olacak grubunuzu şimdiden hazırlayın. Bu grubu ve sosyal çevrenizi çok iyi motive edin. Eşiniz, aileniz ve dostlarınız ayna görevi görecektir. Başkaları onlardan yararlanmak ister. Sizi satmayacak insanları belirleyin. Son dakika golü yemek istemiyorsanız altına imza atacağınız insanları iyi seçin. Oyun başlamadan hizipçileri, çıkarcıları ve sizi gerekirsiz gaza getirenleri kadro dışı bırakın. Sepetteki çürük elmaları baştan ayıklamazsanız bütün elmalar çürür. Çocukların pozitif enerjisinden yararlanın. Gittiğiniz yerde 2 yaşından küçükleri kucağınıza alın ve gözlerinin içine bakan pozlar verin. 5 yaşından küçüklere eğilin göz temasında bulunun. Olumsuz sorular sormayın. Sevdikleri konularda konuşun. Beden dilinin sihrini burada gösterin. Takımınızı iyi seçtiyseniz Ankara size çok yakındır. Takımınızı sürekli coşkuda tutun onları hedefte yaşatın.
Toplantılar

Farklı davranın ilkel köy ve kahve toplantılarından vazgeçin. 50 yıl önceki taktiklerle maç kazanılmaz. 300–400 kişiye iki üç saat konuşmak yerine 25–30 kişilik gruplara 25–30 dakika konuşun. Odaklanma ve yoğunlaşma için en uzun süre 40 dakikadır. Kısa ve net konuşun. Giriş ve tanıtım bölümlerinde sorular sorun ilgi toplamak için biraz gizemli olun. Rutin konuşmalardan kaçının asla not okumayın. Yazılı olarak konuşursanız Meclise ziyaretçi kartı ile girersiniz. Doğal olun kendiniz için konu başlıkları belirleyin toplantı öncesi bakın ve çıkın konuşun. Toplantıda bireye dönük konuşun. Yatırımlar çalışmalar kimseyi ilgilendirmiyor. Bireyi tetikleyin. Akhisar sigara fabrikasının ne olacağı gerçekte kimseyi ilgilendirmiyor. Önemli olan işi, aşıdır. Toplantılarda 5 duyuya da hitap edin. Görsel sunum yapın. Gerekli yerlere projeksiyon ve diz üstü bilgisayar götürün. Bunları iyi kullanın. Yakın mesafenize özel alanınıza insanları alın. 110 cm yakın alandan temasa geçin. Dokunun, konuşun, tetikleyin. Konuşmaları uzatmayın, aynı yerde takılmayın. Sözler ışın gibidir uzadıkça etkisini yitirir. Gittiğiniz yerin ismini unutmayın, karıştırmayın. Develi kasabasına gidip sevgili Develer demeyin! Mütevelli kasabasına gidip Halitpaşa için çalışacağım diye söz vermeyin. Dünyanın en iyi müziği insanın kendi ismidir. İsimleri asla unutmayın. Ben isimleri unuturum ama yüzleri asla diye kendinizi avutmayın. Konuşmalarınızda mutlaka geribildirim alın. Soru sorun herkesi aktif tutun. Göz temasınızı eşit kullanın. Unutmayın parti sizi taşımak için seçmedi. Siz partiyi daha yukarı çıkartmak için seçildiniz.
Empati

Sizi seçimden sonra bir daha asla göremeyecek insanların varlığını unutmayın. 300 doların altında geçim savaşı veren insanları yüreklerini ve duygularını okşayın. Onları anladığınızı ve onlardan olduğunuzu hissettiremezseniz hiçbir güç sandıkta size destek vermez. 1000 dolarlık göz kamaştıran takım elbise ve 200 dolarlık ayakkabılarla oy istemeyin. Sade ve bizden biriyim mesajı verin. Donanımlı olun 5 yıldızlı otelde ıstakozda yerken köy sofrasında domates, peynir ekmek yerken de aynı kişi olun. Varoşlarda bir evde çorba içerken o ana odaklanın. Kimsenin karşısına asla güneş gözlüğü ile çıkmayın. Davranışlarınızla ben size aidim mesajını verin. Önce anlayın, sonra anlaşılmaya çalışın. İnsanların güven bankalarında mutlaka krediniz olsun. Unutmayın sizi tanımayanlar önyargı ile yaklaşacaktır. Einstein ne demiş “Önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan zordur”. Her insan ayrı bir dünyadır. İnsanı keşfet seçimi kazan.

Zaman Yönetimi

Zaman konusunda klasik numarayı yapmayın. İnsanların toplanması için saatler sonra gelmeyin. Şov konuşmalar için kuru kalabalıkları beklemeyin. Tam zamanında gidin kısa ve net konuşun. Gün içinde çok yerde kısa konuşmalar yapın. Zamanı siz yönetin. Zaman hırsızlarına dikkat edin. Süreniz belli tarih 22 Temmuz.

Beyne oynayın

İnsanlar sadece duymak istediklerinizi söylediklerinde sizi dinlerler. Coşku verin. Seçildiğinizde ne olacaksa orada yaşatın. Oy verenleri müşteri olarak algılayın. Sadık müşteri yoktur. Siyasette sadakat arayanlar köpek beslesin. Beyinde şimşek çaktıran olumlu motive edici sloganlar geliştirin. Kısa ve net sözcüklerle direk beyni hedef alın.

İnovasyon

Fark yaratan yenilikler bulun. Lokma, forma, tencere dağıtma, faytonla gezme, konvoyda korna çalma, halay çekme geçen yüz yılda kaldı. Şimdi bireye yönelik işler yapın. Bölge halı ne istiyor, ne düşünüyor sürekli takip edin. Anket ve bire bir çalışmalar yaptırın. İşte aradığım kişi sensin sorusuna doğru cevap siz olun.
Taktik Savaşları

Toplantılarınızda satranç oynayın. Zaman zaman küçük kayıpları ve geri çekilmeleri göze alın. İnsanlık hükmetmek isteyenlerle itaat etmek istemeyenlerin savaşlarına sahne olmaktadır. Toplantılarınızda doğru cevaplar verin. Çanak sorular soracak kişiler bulun. Ekip arkadaşlarınız grup içine girsin ve halkın nabzını tutsun. Ucuz numaralar yapmayın. Allah, vatan, din, cumhuriyet kavramlarının içini boşaltmayın. Siz projelerinize odaklanın. İnsanları değiştirmek için uğraş vermeyin. Sadece heyecanlarını tetikleyin. Doğru sorular sorun. Yanıtlarınız hızlı ve can alıcı şekilde olsun. Sorulacak tüm soruları önceden belirleyin ve çalışın. Dinleme uzmanı olun.

Köpekbalıklarına hazırlı olun

Tehlikeli denizlere girdiniz. Artık insanlar geçmişinizi sorgulayacak ve size ait ne varsa tüm kirli çamaşırları ortaya dökecekler. Unutmayın eleştiriliyorsanız ve hedefteki insansanız önemlisiniz demektir. Oklar sizi atılıyorsa hedefsizsiniz. İnsanlar sizi kötülüyorsa Ankara yolunuz açılmıştır! Meyve veren ağaç taşlanır. Fısıltı gazetecileri ile savaşmayın. Laf taşıyan insanlar enerjinizi negatif etkiler. Biri size başkaları hakkında laf ediyorsa merak etmeyin sizden de bir şeyler götürüyordur. Televizyon, radyo programlarında yer alın. Medyada farklı haberler üreten profesyonellerle çalışın. Eğer siz köpekbalığı olacaksınız rakiplerinizin kol ve bacaklarını kopartmayın küçük saldırılarda bulunun. Unutmayın ne kadar çok eleştiri ve baskı varsa o derece değerlisiniz.

İstatistik

Çizmek istediğiniz tablo için istatistikten yararlanın. Hangi konuda kime ve ne kadar bilgi vereceğinizi önceden belirleyin. Önemli olan sizin ne anlattığınız değil karşınızdakinin ne anladığıdır. Sinevizyondan yararlanın. Farklı sunumlar yapın. Örneğin bir Hollanda köylüsü ile Türk köylüsünün resmini koyun. Çok çalışın ve bilgiden yararlanın.

Hayal kurdurun.
Yapmak istediklerinizle aranızdaki tüm engelleri kaldırın. İnsanları hedefe kenetleyin. Oy için dilenmeyin gerektiğinde olumsuzlukları anlatın şok etki yapın. Kimseyi kötülemeyin. Sonuçta siz doğrusunu bilirsiniz deyin.

İletişim

Adınıza internet siteniz yok mu? Mail ve msnden yararlanmıyor musunuz? Manisa mail adreslerine sahip değil misiniz? GSM operatörlerine bilgi mesajı geçmiyor musunuz? Anlaşıldı siz Ankara’nın havasını beğenmiyorsunuz. Manisa havasında yaşamak istiyorsunuz. Basın mensuplarının mail adreslerine sürekli bilgilerinizi geçin. Medya tüm çalışmaları aynı anda takip edemeyebilir. Ancak hazır servis edilmiş haberleri kullanmak daha kolaydır. Maillerinizi takip edin hızlı yanıt verin. Duyarlı iletişim kitlesini önemseyin. İnsanları iyi dinleyin bunun için çok egzersiz yapın.

Danışmanlık

Profesyonel bir danışmanla çalışmıyor musunuz? Gerçekten ilginç. Reklâma, tanıtıma para harcıyorsunuz danışmana da harcamalısınız. Siz olaylara duygularınızla baktığınız dönemlerde danışmanlar farklı açıdan bakar. Danışmanlar duygulardan arınmıştır. Düşünceler devrededir. Bush, Recep Tayip Erdoğan danışmanlarla çalışıyor. Siz onlardan daha mı yeteneklisiniz? Baskılardan arınma, odaklanma, empati ve iletişim konularında destek alın. Unutmayın partinizi siz bir yere taşımak için bu göreve talip oldunuz.


Odaklanma

Geçmişteki başarısızlıkları unutun. Salt değerinizin farkına varın. Sadece ana odaklanın. Takımınızla sürekli beyin fırtınası seansı yapın. Arada baltaları bilemek için fren yapın. Çok çalışmak yerine verimli çalışın. Bir çocuğu seviyorsanız onunla göz temasında bulunun ve sadece ona odaklanın. İleri ya da geçmişe odaklanmayın o anı yaşayın. Bush İngiltere Kraliçesine 1776 yılında da gelmiştiniz dediğinde 7 bin izleyici gülmekten koptu. Bush aslında 1976 demek istiyordu. Rakiplerinizden bir saniye daha hızlı düşünün. Konuşurken bunu hissettirin.

Modelleme

Modern siyasette başarılı olmuş lider ve kişileri modelleyin. Amerika’yı tekrar keşfedecek zaman yok. Bu kişilerin iyi özelliklerinizi kendi içinizde yaşatın. Bire bir taklitçi olmayın ancak başarıyı kopyalayın. Konuşmalarda bazı anekdot ve sözleri kullanın. Siyasette başarı taktiklerini iyi inceleyin.

İstihbarat

Rakipleriniz ne yiyor, ne giyiyor ne düşünüyor. Bu bilgilere anında ulaşın. Bunun için iletişim kaynaklarından yararlanın. Salihli’nin Adala kasabasındaki bilgiler 10 dakika içinde size ulaşmalı ve gerektiğinde yanıt vermelisiniz. Bilgiye hızlı ulaşın ve düşünerek analiz yapın. Duygulardan arının. Unutmayın insan beyninde amigdala denilen bir bölüm vardır. Stres, korku ve baskılarda 12 salise içinde adrenalin salgılanır. 60 saniyede tüm vücutta kana karışır. Beynin düşünce bölümü zarar görmemesi için kapatılır. İnsan duyguları ile hareket eder. Duygu bölümündeki bellekte ne varsa onu kullanır. Baskılardan arınmak için 24 saat zaman geçmesi gerekir. Oysa siyasette 24 saat çok uzundur. O nedenle duyguların kontrol altına alınması ve hızlı sağlıklı karar vermek gerekir.

Kendinizi fark edin.
73 milyon insan arasında en özel kişiniz. Ülkeyi yönetmeniz talep edilmiş. Elbette birikim, deneyimlerinizle seçildiniz. Farklısınız. Çok önemlisiniz. Siz Mercedes CLK’sınız deponuzu doğru yakıtla doldurun. Olumsuzlukla beslenmeyin. Yaşam yakıtınız coşku olsun. Geçmiş başarısızlıklar çöpe atın. Bu ülkenin sizin sinerjinize ihtiyacı var. Bu savaştan asla vazgeçmeyin.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...