Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

11 Kasım 2009 Çarşamba

GDO analizinden ilk sonuçlar

Tarım Bakanlığı’nın yaptığı GDO içeren ürün denetimlerinde ilk sonuçlar alındı. Analizlerde belirlenen limitin üstünde GDO içeren ürünlere de rastlandı.

Bu ürünlerin Türkiye'ye girişine izin verilmedi.

Genetiği Değiştirilmiş Ürünlerin (GDO) ithalat, kontrol ve denetimiyle ilgili yönetmeliğin 26 Ekim'de yürürlüğe girmesinin hemen ardından gümrüklerde denetimlere de başlandı.

Limanlar ve karayolu gümrüklerinde beyan edilen ürünlerden ilk etapta alınan 100'ün üstündeki numune, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Adana, Ankara ve Bursa'daki laboratuarlarında incelemeye alındı.

Mevzuat gereği iki ile 5 gün arasında süren analizler devam ederken, gemi ve TIR’lar gümrüklerde bekletiliyor.

İlk numunelerden 20'ye yakınının sonuçları da alındı. 13 ürünün numunesinden negatif sonuç çıktı.

Bu ürünlerin, yönetmelikle izin verilen binde dokuz oranından daha az genetiği değiştirilmiş organizma içerdiği belirlendi. Bu ürünlerin Türkiye'ye girişine izin verildi.

Diğer numuneler ise pozitif sonuçlandı ve giriş izni alamadı. GDO denetimi, ilan edilen listedeki 27 ürünün tamamına uygulanıyor.

Analiz sonuçları, ürün bazında açıklanmıyor. Ancak GDO miktarı, limitin altında çıkan numunelerin pirinç ve kırmızı mercimek ağırlıklı olduğu belirtiliyor. Tüm Gıda Dış Ticaret Derneği'nden edinilen bilgiye göre, muz da testten temiz çıktı.

Denetime alınacak 27 ürünlük liste üstünde değerlendirmenin de sürdüğü vurgulanıyor. Listeyi daraltmak, bazı ürünleri denetimden çıkarmak gibi bir karar henüz yok.


--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi