Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

26 Haziran 2009 Cuma

OLMUŞ KARPUZ ALMA TÜYOLARI

KARPUZ ALIRKEN

Uzmanlar, doğru bir seçim ve yeterince olgunlaşmadığı görüldüğünde ''kabak çıktı'' dememek için yeşil koyu renkteki karpuzlarla,
güneş yanığı olmayanlar ve elle vurulduğunda tok ses çıkaranların tercih edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

Ayrıca, tırnakla hafifçe kabuğu kazındığında yeşil kısmı kolayca çıkan, şekli simetrik olan karpuzlar olgunlaşmış olarak kabul edilirken,
toprakla teması bulunan kısmının renginin ise açık sarı olmasına dikkat edilmesi öneriliyor.

Tezgahtan ''kesmece'' karpuz alınacaksa, içinin renginin parlak kırmızı, çekirdeklerinin de
küçük ve koyu kahverengi veya siyah renkte olmasına dikkat edilmesi isteniyor.


Bir protein deposu olduğu belirtilen karpuzun çekirdeği de yenilmelidir.
''Karpuz çekirdeğinin proteini yüzde 30'dur.
Bazı ülkelerde karpuz çekirdeği içerdiği protein nedeniyle öğütülüp ekmeğe katılır.
Bu yüzden çekirdekleri yerken çıkartılmamalı''

--

Karpuzla Gelen Sanat

1 yorum:

Anonymous dedi ki...

uzmanlar. nasıl bir uzman bunlar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Arşivi