Bu Site Sizin Sizde Yazınızı Gönderin

Evet bu siteye sizlerde yazılarınızı gönderebileceksiniz. Yapmanız gereken içerisinde link ve reklam olmayan yazılarınızı haberdaim@gmail.com adresine mail olarak göndermek.
Hepsi bu kadar. İyi Paylaşımlar
Dikkat edilmesi gerekenler;
Siteye cinsel içerikli, reklam içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır.

18 Ağustos 2011 Perşembe

İdeal çalışma alanını planlayın


İdeal çalışma alanını planlayın

Çalışma odanızı planlarken hangi noktalara dikkat ederseniz verimliliğiniz artar? Bu konuda yapılan fiziksel ve yönetsel araştırmalardan derlediğimiz ipuçlarına göz atın.
Evden profesyonel iş yapıyor olabilir, zaman zaman faturalarınızı ve banka işlemlerinizi takip etmek için internete giriyor olabilirsiniz. Yaşam alanlarında çalı şma köşelerine duyulan ihtiyaç her daim var. Siz de kendiniz için en uygun, düzenli ve konforlu çalışma alanını yaratabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ihtiyaçlarınızı belirleyip doğru çalışma masasını edinmek.

Nereden başlamalı?
* Çalışma köşesini kimlerin kullanacağını belirleyerek işe başlayabilirsiniz. Örneğin bu alanı çocuklar ödevlerini yapmak için mi kullanacak?
Yoksa siz aylık giderlerinizi, genel masraşarınızı takip etmek için mi kullanacaksınız?


*İşin niteliğine göre ne kadarlık bir alana ihtiyacınız olacağına karar verin. Örneğin çoğunlukla laptop ile çalışıyorsanız büyük bir çalışma alanı yaratmanıza gerek kalmayacaktır. Bunun için ufak bir laptop masası işinizi fazlasıyla görecektir.

*

Evinizi ofis olarak kullanıyorsanız o zaman çok daha komplike bir alan oluşturmanız gerekebilir. Bol raf üniteli, L tipi bir çalışma masası gibi. Ayrıca evraklarınızı saklamak için birkaç keson ve çekmeceye de ihtiyaç duyabilirsiniz.



* Çalışma köşenizi nerede konumlandıracağınıza karar verin. Rahat ve düzenli bir şekilde çalışmak için mutlaka evinizin bir odasından feragat etmeniz gerekmiyor. 1 metrekarelik bir alan katlanır sistemli bir çalışma masası ve ideal bir çalışma köşesi için bile yeterli olabiliyor.

RAHATINA ÖNEM VERENLERE...

Sandalye seçimi: Ayarlanabilen ve 360 derece dönebilen ofis sandalyeleri en rahat oturumu sağlar. Sandalyenizi seçerken sırt kısmınızı destekliyor olduğundan, oturur konumda ayaklarınızın zemine tam bastığından emin olun. Ayrıca bilgisayarınızın klavyesine kullanırken dirsek açınızın 70- 135 derece olması gerekir.

Dolaşıma dikkat: Kan dolaşımınızın rahat olabilmesi için ayağınızın altına bir puf yerleştirebilirsiniz.

Ekranı ayarlayın: Bilgisayar ekranının üst çerçevesinin gözlerinizle aynı seviye olmasına dikkat edin. Ayrıca bilgisayar ve gözünüz arasındaki mesafenin yaklaşık 50-70 cm. arası olmasına özen gösterin.



* Evrak düzenleyici: Bilgisayarınız ile aynı yükseklikte bir evrak düzenleyici edinin. Böylece çalışma esnasında evrak aramak için devamlı eğilip kalkma zahmetinden kurtulursunuz.



* Ekran koruyucu edinin: Gözlerinizin çabuk yorulmasını engellemek için bir ekran koruyucu edinebilirsiniz.

Çalışma alanınızda renklerin pozitif enerjisinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca masanızın hemen yanında konumlandıracağınız bir uzanma koltuğuyla keyişi bir okuma alanı da oluşturabilirsiniz.

Akıllı modeller
Yerden tasarruf etmenizi sağlayan kompakt formlu çalışma ünitelerinden yararlanabilirsiniz. Evde alan darlığından şikayet ederken bir de çalışma odası planlamak külfetli olabilir. Bunun için halihazırda kullandığınız bir odada ufak ama kullanışlı bir çalışma alanı oluşturabilir ve bu alanı pekala stil sahibi bir odak noktasına çevirebilirsiniz.

İYİ FİKİR

Evinizde çalışmak için ayırabileceğiniz bir oda yoksa genişçe bir odayı ikiye ayırarak bir çalışma köşesi yaratabilirsiniz? Nasıl mı? Dekoratif bir paravan ya da ayırıcı görevi üstlenen bir kitaplıkla çok şık ve çok işlevsel bir alan kazanmış olursunuz.

 
Açılır kapanır üniteler evde trafiğin yoğun olduğu geçiş alanlarında son derece işlevsel çalışma köşeleri yaratmanıza yardımcı olabilir.



ALAN KAZANDIRAN İPUÇLARI

* Çalışma alanında kompakt formlar kullanıyorsanız düzen konusunda titiz davranmanız gerekir. Dağınık bir çalışma köşesi mekanı olduğundan daha karışık ve düzensiz gösterir.



* Açılır tablalı masa ünitelerinde tüm üniteyi duvarla aynı renge boyamanız çalışma asmasının fark edilmesini engeller. Böylece çok daha muntazam ve şık bir köşe yaratmış olursunuz.



* Çift işlevli mobilyalar, gömme sitemler alandan tasarruf etmenizi sağlayarak az yerde maksimum sonuç elde etmenize olanak tanır. 



Bol bol raf
Evinizi ofis olarak da kullanıyorsanız kapsamlı bir çalışma alanına ihtiyaç olabilir. Homeofis çalışıyorsanız, bunun için evinizin bir odasını ayırmak durumunda kalabilirsiniz. Kapsamlı bir çalışma odasını en iyi şekilde planlamak için modüler sistemlerden yararlanabilirsiniz. Böylelikle uygun alanları ideal şekilde değerlendirebilirsiniz.



BUNLARI DÜZENLEYİN

1. Evlilik cüzdanı

2. Pasaportlar

3. Kira kontratı

4. Diploma ve sertifikalar

5. Sigorta poliçeleri

6. Banka cüzdanları

7. Faturalar

8. Sözleşmeler

9. Önemli CD&DVDler ve onların kopyaları

10. Tapu belgeleri


5 FARKLI PLANLI ÇALIŞMA KÖŞESİ


1. V tipi:
V tipi masalar köşeler için tasarlandığından atıl olarak kalan bölgeleri değerlendirmek açısından çok pratiktir. Özellikle yarım cam ve duvarın açı yaptığı köşeleri değerlendirmek için bu tip bir çalışma kombinasyonu edinebilirsiniz.



2. Mutfak içindeki köşeler

Özellikle açık mutfaklarda, mutfak ile oturma odası arasında bağlantıyı sağlayan geçiş alanında planlanan katlanır sistemli ya da gömme çalışma üniteleridir. Hem yerden kazandırır, hem farklı amaçla kullanılabilir.


3.Manzaralı çalışma köşeleri
 Herhangi bir sanat dalıyla uğraşıyorsanız manzaralı bir çalışma köşesi planlayabilirsiniz. Bu alan size ilham verebilecek bir manzaraya sahip olabilir. Örneğin evin caddeye, parka, denize bakan bir köşesinde çalışma alanı oluşturabilirsiniz.



4. Loft: Stüdyo tipi bir daireniz varsa, metalik ışıltılardan hoşlanıyorsanı z tekerlekli ve seyyar ünitelerden oluşan açık raf sistemli bir çalışma köşesi planlayabilirsiniz.


5. Paylaşımlı: Bir odayı bölücü sistemlerle iki farklı amaca hizmet edecek şekilde düzenleyebilirsiniz. Örneğin yatak odanızın bir köşesinde çalışma alanı oluşturarak odanızı paylaşımlı olarak kullanabilirsiniz.

Laptopların icadıyla hayatımız çok kolaylaştı. Bu aletlerin en güzel tarafıysa dilediğiniz yere alıp götürebilmeniz. Ancak iş ciddi bir proje üzerinde çalışmaya geldiğinde odalar arası gezinmek ya da mutfak masasında geçici çalışma planları suya düşebiliyor. Laptopunuzda konsantre şekilde çalışabileceğiniz bir köşe yaratabilirsiniz.

Laptop köşenizi planlarken
* Laptopunuzla yapacağınız çalışma alanı paylaşımlı bir alan olabilir. Laptopun ebatları düşünüldüğünde, çalışma masanız pek de büyük olmayacağından antre bile değerlendirebileceğiniz seçenekler arasında yer alabilir. Örneğin dar bir konsol ya da dresuar ile harika bir alan yaratabilirsiniz.



* Çalışırken evin farklı köşelerini kullanmaktan hoşlanıyorsanız laptop masanızın olabildiğince hafif olmasına özen gösterin. Zaman zaman mekan değiştirmeniz gerektiğinde onu rahalıkla hareket ettirebiliyor olmanız konforlu bir çalışma ortamını çok daha rahat oluşturmanızı sağlar.

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR İLE KONFORLU ÇALIŞMAK İÇİN


Nereye koymalı?
Her ne kadar dizüstü bilgisayar olarak adlandırılmış olsa da laptopun vücutla temas etmesi sağlık açısından pek de önerilmiyor. Bu sebeple laptopunuzu düz ve sert bir zemin üzerine koyun. Yastık gibi yumuşak bir zemin tercih ettiğiniz taktirde cihaz fazla ısınacağından arızalar olası hale gelir. Bilgilerinizi kaybetmek istemiyorsanız fan kısmının rahat hava sirkülasyonu olan bir zeminde olmasına dikkat edin.

•    

* Kablosuz internet
İnternet ile bağlantılı çalışıyorsanız kablosuz bir modem edinmeye özen gösterin.



•    * Sırtınıza dikkat
Uzun saatler çalışıyorsanız sırtınızı destekleyen bir sandalye edinmeye özen gösterin. Özellikle bel için tasarlanan ortopedik bel yastıkları ileride oluşabilecek olası rahatsızlıkların önüne geçmenize yardımcı olacaktır.


Kaynak:Evim Dergisi

Hareketli Altın Piyasasında FOREX ile Kazançlarınızı Katlayın



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...