.................. İLİ ...................... İLÇESİ S.S. ................................................. TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ “ORTAKLAR MÜLKİYETİNDE ( … Aile x .… Baş/Aile) ……………… IRKI …………………… ……………………… PROJESİ” YURT İÇİ İHALE ŞARTNAMESİ
I – ŞARTNAMENİN KONUSU
MADDE 1- ...................... İli ......................... İlçesi S.S. ………........................................... Tarımsal Kalkınma Kooperatifine, açık ihale usulü ile yurtiçi doğumlu, Bakanlık meri mevzuatına göre tanımlanmış ve Ulusal Veri Tabanına kayıtlı …………… ırkı, …….. baş damızlık gebe düve teminidir.
II – SAĞLIK ŞARTLARI
MADDE 2- (1) Damızlık gebe düveler, Bakanlık meri mevzuatına göre hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığı yerlerden temin edilmeyecektir.
MADDE 3- (1) Damızlık gebe düvelerin, satın alındıkları illerde “Yıllık Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı”nda belirtilen salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı tâbi tutuldukları aşılama, ilâçlama veya testlerin uygulama tarihleri “Hayvan Sevklerine Mahsus Yurt İçi Veteriner Sağlık Raporu”na işlenmiş veya ekinde sunulmuş olacaktır.
(2) İlçe içi nakillerde menşe şahadetnamesine ek olarak ayrıca İl/İlçe Müdürlüğünden bu hayvanların salgın ve adi hastalıklar yönünden klinik olarak sağlam olduklarına dair rapor alınacaktır.
(3) Teslim edilecek damızlık gebe düvelere şap aşısı yapıldığı belgelendirilecektir.
(4) Trakya bölgesindeki kooperatiflere teslim edilecek damızlık hayvanların bölge dışından temini halinde, Bakanlık meri mevzuatı hükümleri geçerli olacaktır.
MADDE 4- Teslim edilecek damızlık gebe düvelerin tamamına yüklenici tarafından, seçimin yapıldığı yerde ve seçime nezaret eden personelin gözetiminde A, D ve E vitaminleri enjeksiyonu yapılacaktır.
MADDE 5- Teslim edilen damızlık gebe düvelerin tamamına yüklenici tarafından, kooperatif çalışma sahasında, muayene ve kabul heyetinin gözetiminde kafessiz mıknatıs, gebelik için sakıncası olmayan iç ve dış antiparaziter ilâç, uygun zamanda ve uygun dozda inaktif pasteurella + clostridium spp. kombine etkili aşı uygulamaları yapılacaktır.
MADDE 6- Teslim edilecek damızlık gebe düvelerin sağlıklı olması esastır. Teslim aşamasında sağlıksız olduğu anlaşılan hayvanlar teslim alınmayacak, yüklenici tarafından değiştirilecektir.
III – TEKNİK ŞARTLAR
MADDE 7- Damızlık gebe düveler, Bakanlık meri mevzuatına göre tanımlanmış ve ulusal veri tabanına kayıtlı işletmelerden temin edilecektir.
MADDE 8- Damızlık gebe düveler sevkıyattan önce, en az 15 (onbeş) gündür seçildikleri işletmede muhafaza ediliyor olmalıdır. Bu hususun kontrolü Pasaport belgeleri üzerinden yapılacaktır.
MADDE 9- Teslim edilecek damızlık gebe düveler genel görünüş, vücut gelişimi, fizikî özellikler ve damızlık nitelikleri yönünden (Pelvis çatısı doğuma uygun, ayak kusuru, topallığı ve tırnak rahatsızlığı olmayan, rudimenter meme başı taşımayan, görme kusuru olmayan vb.) ırk özelliklerini gösterir ve kabul edilebilir olacaktır.
MADDE 10- (1) Teslim edilecek Simental/Montofon (Esmer Irk) ırkı damızlık gebe düveler, en az 130 cm sağrı yüksekliği ve 165 cm göğüs genişliğine sahip olacaktır.
MADDE 11- Damızlık gebe düvelerin seçiminde, Bakanlıkça yayımlanan “Damızlık Süt Sığırlarında Soykütüğü Talimatı”nda belirtilen dış görünüş özellikleri ile sınıflandırma kriterleri esas alınacaktır. MADDE 12- (1) Teslim edilecek damızlık düveler 2 - 7 aylık gebe olacak, bu şekilde en az 2 aylık gebe düvenin asgarî yaşı 17 ay olacaktır.
(2) Düvelerin ilk yavrulamadaki azamî yaşı 36 ay olacaktır.
(3) Doğum yapmış hayvanlar kesinlikle teslim alınmayacaktır.
MADDE 13- (1) Teslim edilecek hayvanların gebeliklerinden doğrudan yüklenici sorumlu olacaktır.
(2) Gebelik kontrolleri, yüklenici tarafından hayvanların kooperatife teslimi esnasında Muayene ve Kabul Heyeti’nin gözetiminde ultrasonla yaptırılacaktır.
(3) Ultrasonla gebelik kontrolü, yüklenicinin temin ederek sözleşme imzalayacağı ultrasonografi yöntemiyle gebelik tayini yapabilme yeterliliğini gösteren sertifikaya sahip “Gebelik Garantörü Veteriner Hekim” tarafından, İl Müdürlüğünce kendisinden yazılı taahhütname alındıktan sonra yapılacaktır.
(4) Kamuda görevli veteriner hekimler Garantör Veteriner Hekim olarak kabul edilmeyecektir.
MADDE 14- Teslim edilecek damızlık gebe düveler, aynı ırktan suni tohumlama yöntemi veya boğa kullanılarak gebe bırakılmış olabilecektir.
MADDE 15- (1) Kooperatif ortakları, “Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Kararname” kapsamında verilen desteklemelerle ilgili ortaya çıkacak hak kayıplarını yükleniciden talep etmeyecektir.
(2) Teslim edilen hayvanlardan farklı ırkta buzağı doğumu ortaya çıkması halinde, doğumdan itibaren bir hafta içerisinde kooperatif ortağı/yönetim kurulu tarafından İl/İlçe Müdürlüğüne bildirilecek, ortaya çıkan durum İl/İlçe Müdürlüğünce tutanakla ve fotoğraflanarak belgelendirilecek, bu şekilde farklı ırk olduğu belgelendirilen beher hayvan için yüklenici tarafından, hayvan sahibine ihale bedelinin % 5’i tutarında tazminat ödenecektir.
IV – GENEL ŞARTLAR
MADDE 16- (1) Damızlık gebe düve ihalesi “1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu’na Tabi Tarımsal Amaçlı Kooperatiflerce Yapılacak Alım ve İhalelerde Uygulanacak Usul ve Esaslar”a göre yapılacak ve Genel Müdürlükçe uygun görüldükten sonra geçerli olacaktır.
(2) Kooperatif, ihalenin iptali ve tekliflerin reddedilmesinde serbest olup, bu nedenle herhangi bir yükümlülük altına girmez.
MADDE 17- İstekli çıkmaması, teklif edilen bedelin ihale komisyonunca yüksek bulunması, ihalenin Genel Müdürlükçe uygun görülmemesi veya her hangi bir nedenden dolayı ihale yapılamaması durumunda, yeniden ilana çıkılacaktır.
MADDE 18- İş Deneyimi:
(1) İhaleye teklif verecek istekliler, 1995 Yılından itibaren kamu kurum ve kuruluşları, vakıflar, Kızılay ile tarımsal amaçlı kooperatiflere en az 500 baş damızlık gebe düve teslim etmiş olmalıdır.
(2) Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri, iş deneyimi aranmaksızın ihalelere girebileceklerdir.
MADDE 19- (1) İhaleye katılabilmek için istekliler;
a) İhale şartnamesi,
b) Şartname bedeli makbuzu,
c) Noter tasdikli imza sirküleri,
d) Vekâleten teklifte bulunacak kişilerin vekâletnamesi ve imza beyannamesi,
e) Teklif edilecek bedelin en az % 3’ü tutarında ve 90 (doksan) gün süreli geçici teminat mektubu,
f) Teklif edilen bedelin % 20‘si oranında kullanılmamış nakit veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini gösterir, banka referans mektubu ve ilgili bankanın genel müdürlüğünden teyidi,
g) Ticaret Odası’ndan alınmış ihale yapılan yıla ait Oda Sicil Kayıt Belgesi,
h) Ticaret Borsası’ndan alınmış ihale yapılan yıla ait üyelik belgesi,
ı) Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi (Ana sözleşmede yazılı iştigal mevzuu, hayvan ticaretini kapsamalıdır).
j) Vergi borcu olmadığına dair ihale tarihinden en fazla 15 (Onbeş) gün önce alınmış belge,
k) Şahısların veya şirket ortaklarından en az birinin ziraat mühendisi (zooteknist) veya veteriner hekim olması yada ziraat mühendisi (zooteknist) veya veteriner hekim çalıştırdığına dair (1) yıllık noter tasdikli sözleşme veya aylık SSK dönem bordrosu ve mezuniyet belgesi (Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli veteriner hekim ve ziraat mühendislerinin mezuniyet belgesi ve diplomaları, şirket ortağı olsa dahi kabul edilmeyecektir),
l) İkametgâh ilmuhaberi (Gerçek kişiler için),
m) İş Deneyim Belgesi (Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinden bu belge istenmez),
n) Gerçek kişiler ve tüzel kişiliklerin en büyük hisse sahibi ortağı adına, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan ve organize suçlardan dolayı hüküm giymediklerine dair ihale tarihinden en fazla 90 (doksan) gün önce C.Savcılığından alınmış belge
ile müracaat edeceklerdir.
(2) İhaleye katılacak isteklinin elinde, kooperatiflere ait teslim edilmemiş en fazla 1 (bir) iş bulunacaktır. (İstekli, işin sahibi olan kooperatif tarafından düzenlenmiş “İş Bitirme Belgesi” ile ilgili İl Müdürlüğünden almış olduğu uygun görüş yazısını ihale komisyonuna ibraz edecektir.)
(3) İbraz edilen belgelerin doğruluğundan istekli sorumludur.
(4) Bütün belgeler, asıl veya noter tasdikli olacaktır.
MADDE 20- İhaleye katılacak olanlar tekliflerini, “şartname ve buna bağlı sözleşme tasarısını okudum ve kabul ettim. Tüm masraflar (KDV ve her türlü vergi, resim, harç, nakliye, sigorta, hayvanlar üzerinde yapılacak şartnamede belirtilen diğer tüm uygulamalar) dahil, Pasaportlu, ……………….. ırkı bir baş damızlık gebe düveyi ...................... TL (Yalnız .......................... ...............................) fiyat ile proje mahallinde teslim etmeyi kabul ve taahhüt ederim. Teklifim 90 (doksan) gün geçerlidir.” şeklinde vereceklerdir.
MADDE 21- (1) İhaleye katılacak istekliler, teklif edecekleri bedelin en az % 3’ü tutarında ve 90 (doksan) gün süreli geçici teminat vereceklerdir.
(2) Geçici ve Kesin teminat olarak sadece banka teminat mektubu kabul edilecektir.
(3) Teminat mektuplarında, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na (KİK) atıfta bulunulmayacaktır.
MADDE 22- Tebligatlar:(1) Kooperatif veya istekli/yüklenici tarafından yapılacak uyarılar ve/veya talepler ilgilisine yazılı olarak tebliğ edilecektir.
(2) Tebligatlar, yazının elden teslimi, ilgililerin belgeleri yerinde imzalaması veya verilen adrese iadeli taahhütlü mektup gönderilmesi şeklinde yapılacaktır.
(3) Yazının elden teslimi veya belgelerin yerinde imzalanması halinde elden teslim/imzalama tarihi; verilen adrese gönderilmesi halinde ise iadeli taahhütlü mektubun postaya verildiği gün dahil 7. (yedinci) gün, her halükarda tebliğ tarihi sayılacaktır.
MADDE 23- (1) İhaleyi kazanan istekli, ihalenin uygun görülmesi ve kooperatif ortaklarının borçlanma sözleşmelerinin imzalanıp banka şubesine teslim edilmesinden sonra, kooperatif tarafından yazılı olarak (iadeli taahhütlü mektupla) sözleşme imzalamaya davet edilecektir.
(2) İstekli, tebliğ tarihini takip eden 5 (beş) iş günü içerisinde kesin teminatını vererek, İl Müdürlüğünün bilgisi dahilinde sözleşmeyi imzalayacaktır.
(3) Tebliğ tarihinden itibaren (5) iş günü içerisinde sözleşmesini yapmayan isteklinin geçici teminatı, kooperatifçe gelir kaydedilecek ve ihale tek taraflı olarak feshedilecektir.
(4) İstekli süresinde müracaat ettiği halde, kooperatif tarafından sözleşme imzalanmaması halinde ihale tek taraflı olarak feshedilecek, geçici teminat mektubu istekliye iade edilecektir.
(5) Genel Müdürlüğün Onayı alınmadan şartname ve sözleşmede değişiklik yapılamaz.
MADDE 24- (1) İhaleyi kazanan istekli, sözleşme sırasında toplam ihale bedelinin % 6 (yüzde altı)’sı tutarında ve en az 150 (yüzelli) gün süreli kesin teminat mektubu verecektir.
(2) Geçici ve Kesin teminat mektupları, İl Müdürlüğünce muhafaza edilecektir.
(3) Geçici teminat mektubu, sözleşme imzalanması sırasında ve kesin teminat mektubu alındıktan sonra iade edilecek, kesin teminat mektubu ise geçerlilik süresi sonuna kadar iade edilmeyecektir.
(4) Teminatlar, ceza ve tazminatlara karşılık kullanılmayacak, uygulanacak ceza ve tazminatlar hak edişten kesilecektir. Hak ediş yok ise bu ceza ve tazminatlar icra yolu ile talep edilecektir.
MADDE 25- (1) Sözleşmeye kooperatif adına yönetim kurulu üyeleri, yüklenici adına firma yetkilisi / yetkilileri, isim yazarak imza atacaklardır.
(2) Sözleşme yapıldıktan sonra yüklenicinin işe başlamaması, taahhüdünden vazgeçmesi ve/veya taahhüdünü süresi içinde yerine getirmemesi halinde, kooperatif tarafından yükleniciye taahhüdünü yerine getirmesi için iadeli taahhütlü mektup gönderilecek, tebliğ tarihinden itibaren 5 (Beş) iş günü içerisinde de taahhüdünü yerine getirmeyen yüklenicinin kesin teminatı, bu sürenin sonunda ayrıca hüküm almaya gerek kalmaksızın diğer haklar saklı kalmak şartıyla kooperatif adına gelir kaydedilecek ve sözleşme tek taraflı olarak feshedilecektir.
(3) Gelir kaydedilen kesin teminat yüklenicinin borcuna mahsup edilmeyecektir.
MADDE 26- (1) Damızlık gebe düvelerin seçimine nezaret etmek üzere İl Müdürlüğünce, “Damızlık Hayvan Seçimi” konusundaki hizmetiçi eğitime katılarak Bakanlıktan belge alan 1 (bir) ziraat mühendisi (Zooteknist) ve 1 (bir) veteriner hekim, kooperatif yönetim kurulunca 2 (iki) ortak görevlendirilecektir.
(2) Hayvan seçimine nezaret edecek teknik ve sağlık personeli ahır ahır dolaştırılmayacak, gebe düveler yüklenici tarafından yazılı olarak İl Müdürlüğüne bildirilecek en fazla 3 (üç) damızlık işletmesinden seçilecek, bu işletmelerden kooperatif çalışma sahasına nakledileceklerdir.
Bu hüküm, hayvanları kendi üyelerinden temin eden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri için uygulanmayacaktır.
(3) İlk görevlendirmede proje kapsamındaki hayvanların tamamlanamaması halinde, yüklenici tarafından teslim süresi içerisinde aynı işletmelere şartnameye uygun olarak hayvan toplanacak ve seçim için yeniden personel talep edilecektir.
(4) Muayene ve Kabul Heyetince uygun bulunmayarak değiştirilmesi istenen hayvanların, bildirilen üç işletmeden seçilmesi zorunluluğu yoktur.
(5) Seçime nezaret eden teknik ve sağlık personeli tarafından, görev sonunda örneği şartname ekinde yer alan Seçim Tutanağı düzenlenecektir.
MADDE 27- (1) İşin teslim süresi, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren otuz (30) takvim günüdür.
(2) Seçime nezaret edecek teknik ve sağlık personeli İl Müdürlüğünce, sözleşmenin imzalandığı tarih itibarı ile Harcırah Kanunu’na göre ve yüklenicinin yazılı olarak bildireceği işletmelere görevlendirilecektir.
(3) Sözleşmenin imzalandığı gün görevlendirme yapılamamış ise teslim süresi, seçime nezaret edecek personelin görevlendirildiği gün başlayacaktır.
(4) İşin teslim süresi sonunda hayvanların tamamı teslim edilemez ise yüklenicinin yazılı talebi üzerine, kooperatif yönetim kurulu kararına göre İl Müdürlüğünce 15 (onbeş) gün cezalı ek süre verilir.
Bu durumda yüklenici, süresinde teslim edemediği hayvan başına ihale bedelinin % 5 (beş)’i tutarında kooperatife ceza ödeyecek, bu ceza yüklenicinin hak edişinden kesilecektir.
Muayene ve Kabul Heyeti tarafından uygun bulunmayarak değiştirilmesi istenen hayvanlar, bu ceza uygulamasının dışındadır.
(5) Cezalı süre sonunda da hayvanların tamamı teslim edilememiş ise yüklenicinin kesin teminatı, kooperatif yönetim kurulunun talebi ve il müdürlüğünün uygun görüşü ile diğer haklar saklı kalmak şartıyla kooperatife gelir kaydedilecektir.
(6) Teslim süresinin, kooperatiften kaynaklanan bir sebeple geciktiğinin Hakem Heyet tarafından tespiti halinde, bu gecikme işin teslim süresinden sayılmayacaktır.
MADDE 28- (1) Damızlık gebe düvelerin nakilleri, Bakanlık meri mevzuatına göre dizayn edilmiş (yağmur, kar ve rüzgara karşı tecrit edilmiş) vasıtalarla yapılacaktır.
(2) Nakil araçlarına uygun sayıda hayvan konulacak, nakil süresince hayvanlara yüklenici tarafından uygun aralıklarla yem ve su verilecektir.
(3) Gebe düveler, kooperatif çalışma sahasına en fazla 3 (üç) grup halinde nakledilecek, her grup nakledildiğinde Muayene ve Kabul Heyeti tarafından teslim/kabul işlemleri gerçekleştirilecektir.
MADDE 29- (1) Damızlık gebe düvelerin teslim alınmasında İl Destekleme Şube Müdürü, seçime nezaret eden teknik ve sağlık personeli ve kooperatif yönetim kurulunca görevlendirilen 2 (iki) kooperatif ortağından oluşturulacak Muayene ve Kabul Heyeti görev alacaktır.
İl/İlçe Müdürlüğünde görevli ve ultrasonografi yöntemi ile gebelik kontrolü konusunda tecrübeli bir veteriner hekim de gebelik kontrollerine nezaret etmek üzere bu heyette görevlendirilecektir.
(2) Teslim sırasında yüklenici temsilcisi de bulunacaktır.
MADDE 30- (1) Muayene ve Kabul Heyeti, kooperatif çalışma sahasına getirilen hayvanların kooperatif ortaklarına tesliminden önce, “Gebelik Garantörü Veteriner Hekim” tarafından ultrasonografi cihazı kullanılarak yapılacak gebelik kontrollerine nezaret edecektir.
(2) Garantör Veteriner Hekim tarafından gebe olmadığı tespit edilen hayvanlar teslim alınmayacaktır.
(3) Garantör Veteriner Hekim tarafından, gebelik kontrolünün yapıldığı sırada yazıcıdan alınarak raporlanan ve imzalanan ultrasonografi çıktıları Muayene ve Kabul Heyetine teslim edilecektir.
(4) Ultrasonografi çıktısının ön yüzünde, gebeliği gösteren bulgu net olarak görünecek ve dijital olarak işaretlenecek, uygulamanın yapıldığı tarih ve saat ile hayvana ait kulak küpe numarası dijital olarak yer alacak, arka yüzü Garantör Veteriner Hekim tarafından, ön yüzdeki kesit taramanın niteliği ile yaklaşık gebelik süresi belirtilerek raporlanacak ve imzalanacaktır.
(5) Belirtilen nitelikleri taşımayan ve gebelik kontrolünün yapıldığı anda çıktı alınıp raporlanarak teslim edilmeyen ultrasonografi çıktıları kabul edilmeyecektir.
(6) Teslim tarihinden sonraki iki (2) ay içerisinde gebe olmadığı başvurusu yapılan ve İl/İlçe Müdürlüğünde görevli Hükümet Veteriner Hekimince/Hekimlerince rektal palpasyon yöntemi ile yapılan muayenesinde gebe olmadığı tespit edilen hayvanlara ait ultrasonografi çıktıları, bu konuda eğitim almış İl Müdürlüğü Veteriner Hekimlerince kontrol edilecektir.
(7) Yapılan kontrol neticesi ultrasonografi çıktısında da gebeliğe ait bir görüntü tespit edilemeyen beher hayvan için yüklenici, bir baş hayvanın ihale bedelinin % 10’u tutarında tazminat ödeyecektir.
(8) İl Müdürlüğünde, çıktıları inceleyecek veteriner hekim bulunmaması halinde, sorunlu hayvanlara ait ultrasonografi çıktıları Genel Müdürlüğe gönderilecek ve burada yapılacak belge incelemeleri neticesinde verilecek karar esas alınacaktır.
MADDE 31- (1) Teslim edilen gebe düvelerin, yüklenici tarafından temin edilecek zapturapt durağında (Ölçüleri ve kriterleri Genel Müdürlükçe belirlenen ve İl Müdürlüklerine tamim edilen esaslar çerçevesinde), Muayene ve Kabul Heyeti’nin nezaretinde yüklenici tarafından fotoğrafları çekilecek ve CD ortamında iki kopya olarak Muayene Kabul Heyetine verilecektir.
(2) İlgili tamime uygun olmayan foto CD’ler değerlendirmeye alınmayacak, istenilen kriterlere uygun foto CD teslim edilene kadar iş teslim edilmiş sayılmayacaktır.
MADDE 32- (1) Teslim alınan gebe düvelere yüklenici tarafından, bütün risklere karşı bir (1) yıl süreli “Devlet Destekli Hayvan Hayat Sigortası” yaptırılacaktır.
(2) Poliçe prim bedelleri yüklenici tarafından, peşinen ve nakden ödenecek, kooperatif ortakları adına/kooperatif mülkiyetindeki projelerde kooperatif tüzel kişiliği adına düzenlenecek olan sigorta poliçeleri, sigorta priminin peşin olarak ödendiğini gösteren banka dekontu ve sigorta şirketinin bölge veya genel müdürlüğünün teyit yazısı Muayene ve Kabul Heyetine teslim edilecektir.
MADDE 33- (1) Muayene ve Kabul Heyeti, gebe düvelerin ihale şartname ve sözleşmesinde belirtilen sağlık, teknik ve genel şartlara uygun olarak teslim alınması, iş ve işlemlerin usulüne uygun yapılmasını sağlamakla görevlidir.
Muayene ve Kabul Heyeti tarafından teslim işlemleri sırasında ;
a. “Hayvan Sevklerine Mahsus Yurt İçi Veteriner Sağlık Raporu” ve ekleri (Nakil öncesi araç dezenfeksiyonuna ait belge, pasaport belgeleri, menşe-i şahadetnamesi ve aşılama belgeleri gibi…),
b. Hayvanlara, nakilden önce A, D ve E vitaminleri enjeksiyonu, teslim esnasında antiparaziter ilaç ve inaktif pasteurella+clostridium spp. kombine etkili aşı uygulaması yapıldığına ve mıknatıs yutturulduğuna dair tutanaklar,
c. Gebelik Garantörü Veteriner Hekim Taahhütnamesi,
d. Gebelikleri gösterir ultrasonografi çıktıları,
e. Hayvanların zapturapt durağında çekilen fotoğraflarının yer aldığı CD,
f. Hayvan hayat sigortası poliçeleri, poliçe bedellerinin tamamının yatırıldığına dair banka dekontu ve sigorta şirketi bölge veya genel müdürlüğünün sigorta bedelinin peşin alındığına dair teyit yazısı,
Teslim alınacak, belgelerdeki bilgiler ve sistem kayıtları kontrol edilecek/ettirilecek ve belgelerin kooperatif dosyasında muhafaza edilmesi sağlanacaktır.
(2) Heyet, teslimle ilgili iş ve işlemleri tamamladıktan sonra Damızlık Gebe Düve Kabul Tutanağı ve Muayene ve Kabul Heyeti Raporu düzenleyecek, konu ile ilgili tespit edilen eksiklikler var ise bir rapor halinde taraflara ve İl Müdürlüğüne bildirilerek giderilmesi istenecektir.
(3) Tespit edilen eksikliklerle ilgili taraflar arasında ihtilaf söz konusu olursa, konunun çözümü için Genel Müdürlükten Hakem Heyet talep edilecektir. Hakem Heyetin vereceği karar nihai karardır.
(4) Yukarıdaki tüm belgeler hak edişin ödenmesinde esas alınacaktır.
(5) Hak edişe esas belgelerin kontrolünde usul hataları ile karşılaşılması ve bu durumun düzeltilme sürecinin Muayene ve Kabul Heyetinin görev süresinden uzun sürmesi halinde, konu Genel Müdürlüğe iletilecek ve Genel Müdürlüğün görüşü esas alınacaktır.
MADDE 34- (1) Muayene ve Kabul Heyetince ihale şartnamesine/sözleşmesine uygun bulunan damızlık gebe düveler, bu heyet tarafından kura usulü ile ve tutanakla kooperatif ortaklarına teslim edilecektir.
(2) Muayene ve Kabul Heyeti, damızlık hayvanların kabul ve teslim işlemlerini yaptıktan sonra hak edişe esas raporunu ve hayvan teslim tutanaklarını İl Müdürlüğüne sunacaktır.
(3) Muayene ve Kabul Heyetinin çalışma süresi toplam 10 gündür.
(4) Muayene ve Kabul Heyeti Raporu ve Hayvan Teslim Tutanakları, görevli heyet tarafından İl Müdürlüğüne ibraz edilene kadar yüklenici hayvanları teslim etmiş sayılmaz.
(5) Muayene ve Kabul Heyetince uygun bulunarak teslim alındığı halde kooperatif veya ortağı tarafından teslim alınmayan hayvanlarla ilgili olarak kooperatif/ortak yükleniciye, teslim almadığı hayvan başına ihale bedelinin % 5 (beş)’i oranında ceza ödeyecektir.
(6) Hayvanların kabulüne ilişkin olarak Muayene ve Kabul Heyetinin oluşturulması ve bu heyetçe yapılacak iş ve işlemler için kullanılacak süre, teslim süresinden sayılmayacaktır.
MADDE 35- (1) Yüklenici ile seçime nezaret eden personel ve kooperatif temsilcileri veya yüklenici ile Muayene ve Kabul Heyeti arasında işin devam etmesini engelleyecek bir anlaşmazlık çıkması halinde, mümkünse fotoğraflama yapılarak ortaya çıkan sorunun ve sebeplerinin anlatıldığı bir tutanak tanzim edilecek ve iş durdurulup, ihtilâfların çözümü için Genel Müdürlükten Hakem Heyet talep edilecektir.
(2) Genel Müdürlükçe görevlendirilecek konu uzmanı olan Veteriner Hekim ve/veya Ziraat Mühendisinden (Zooteknist) oluşturulacak Hakem Heyet, ortaya çıkan sorun yönünden denetim ve kontrolünü yaparak çözüme esas raporunu Genel Müdürlük Makamı’na sunacaktır.
(3) Hakem Heyetin vereceği rapor doğrultusunda, Genel Müdürlükçe değerlendirme yapılarak verilen karar kesindir.
(4) Hakem Heyetin görev süresi, işin teslim süresinden sayılmayacaktır.
MADDE 36 (1) Hayvan bedelinin tamamı, gebe düvelerin tamamı teslim edildikten ve yüklenicinin taahhüdünü şartname ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirdiğini belgeleyen Muayene ve Kabul Heyeti Tutanağı İl Müdürlüğüne teslim edildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içinde, İl Müdürlüğünün yazılı talimatı doğrultusunda, kooperatifin proje kredisinin bulunduğu banka hesabından yüklenicinin bildireceği banka hesabına, hesaplar arası aktarım yapılarak ödenecektir.
(2) İl Müdürlüğünün yazılı talimatından itibaren (5) iş günü içerisinde hak edişin ödenmemesi halinde, kooperatif tarafından yükleniciye yasal faiz oranı üzerinden günlük faiz ödenecektir.
MADDE 37- Bakanlıkça gerek görülmesi halinde görevlendirilecek bir heyet tarafından, hayvanların sahada seçimi ve kooperatif mahallinde teslimi aşamaları ile proje uygulamaları süresince her türlü denetim yapılabilecektir.
MADDE 38- (1) İhale, sözleşme ve taahhüdün tamamının yerine getirilmesine ilişkin tüm vergi, resim ve harçlar ile diğer giderler yüklenici tarafından karşılanacaktır.
(2) Kooperatif, yükleniciye herhangi bir avans ödemeyecektir.
MADDE 39- Proje uygulamaları sırasında şartname/sözleşme hükümleri ile ilgili ortaya çıkabilecek anlaşmazlıklarda ve ilgili mevzuatta açık hüküm bulunmayan, fakat projenin uygulanışı esnasında ortaya çıkabilecek her türlü anlaşmazlık ve problemlerin çözümünde Genel Müdürlüğün görüşü esas alınacaktır.
V- EK SÜRE
MADDE 40- Belgelendirilmesi ve İl Müdürlüğünce uygun görülmesi durumunda;
(1) Hayvanların temin edileceği yerlerde ve/veya teslim edileceği kooperatifin çalışma sahasında salgın hastalıkların çıkması halinde hastalık sönüşüne kadar geçen süre, yoğun kış şartlarının yaşanması nedeni ile nakliye yapılamayan süreler işin teslim süresinden sayılmaz. Resmi olarak hastalık sönüşünden ve yoğun kış şartlarının bitiminden sonra olağan teslim süresi devam eder.
(2) Yazılı olarak talep edilmesi halinde, öne sürülen gerekçeler belgelendirilmek ve uygun görülmek şartı ile cezalı süre başlatılmadan önce yükleniciye, İl Müdürlüğünce 30 güne kadar ek süre verilebilir.
VI-MÜCBİR SEBEPLER
MADDE 41- Teslim edilecek hayvan ırkının yoğun olarak bulunduğu bölgelerde veya teslim edileceği kooperatifin çalışma sahasında altmış (60) gün ve daha fazla süre ile hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklanması, bu yerlerin Hükümetçe tabii afet bölgesi ilan edilmesi, savaş hali, tabii afetler, kooperatiflere tahsis edilen/edilecek ödeneklerde meydana gelebilecek 90 (doksan) günden uzun süreli gecikmeler ve hükümet tarafından ödemelerin durdurulması mücbir sebep sayılacak ve başvuru sonucunda bu durumun Genel Müdürlükçe de uygun bulunması halinde her iki taraf ihaleyi/sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilecektir.
MADDE 42- Yüklenici tarafından muayene ve kabul işlemleri için kooperatif merkezine nakledilen hayvanların teslim ve kabul işlemleri sırasında kooperatifin çalışma sahasını etkileyen tabi afet (sel, yangın, deprem vb.) ve Bakanlık meri mevzuatına göre hayvan giriş ve çıkışının yasaklanmasına sebep olan hastalıkların oluşması durumunda yapılacak iş ve işlemler ile bu durumda hak ediş ödemesi ile ilgili konu hakkında İl Müdürlüğünce hazırlanacak rapor Genel Müdürlüğe gönderilecek ve Genel Müdürlüğün vereceği görüş doğrultusunda hareket edilecektir.
VII – CEZAİ ŞARTLAR
MADDE 43- (1) İhaleyi kazandığı halde sözleşme imzalama yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen isteklinin geçici teminatı, kooperatif adına gelir kaydedilecek ve hakkında; kooperatifin teklifi, İl Müdürlüğünün uygun görüşü ve Genel Müdürlüğün onayı ile “180 (Yüzseksen) gün Genel Müdürlük gözetiminde yapılacak kooperatif ihalelerine katılmama” cezası;
(2) Sözleşme imzalandıktan sonra işe başlamayan, taahhüdünü süresi içinde yerine getirmeyen yüklenicinin kesin teminatı kooperatif adına gelir kaydedilecek ve hakkında, kooperatifin teklifi, İl Müdürlüğünün uygun görüşü ve Genel Müdürlüğün onayı ile “1 (bir) yıl Genel Müdürlük gözetiminde yapılacak kooperatif ihalelerine katılmama” cezası;
(3) Hayvanların kooperatife teslim edilmesinden sonra ortaya çıkacak sorunlardan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda yüklenici hakkında, Genel Müdürlükçe “yükümlülüklerini yerine getirene kadar Genel Müdürlük gözetiminde yapılacak kooperatif ihalelerine katılmama” cezası;
(4) Teslim edilen hayvanlardan % 10 ve üzerinde gebe olmayan hayvan olduğunun tespit edilmesi/anlaşılması halinde yüklenici hakkında, “180 (Yüzseksen) gün Genel Müdürlük gözetiminde yapılacak kooperatif ihalelerine katılmama cezası” verilecektir.
MADDE 44- İhtilaf halinde ...................................... Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
(44) madde ve … sayfadan oluşan şartnameyi ve buna bağlı sözleşme tasarısını, Hayvan Hayat Sigortası Genel ve Özel Şartlarını okudum, tüm maddeleri kabul ediyorum ve buna göre teklifimi veriyorum.
EKLER :
1- Sözleşme Örneği (… sayfa)
2- Hayvan Hayat Sigortası Genel Şartları, Teknik Tarife ve Talimatları (… sayfa)
3- Damızlık Gebe Düve Seçim Tutanağı Örneği (1 sayfa )
4- Damızlık Gebe Düve Kabul Tutanağı Örneği (1 Sayfa)
5- Muayene ve Kabul Heyeti Raporu Örneği (1 Sayfa)
İSTEKLİ
ADI VE SOYADI (Yetkilinin)
TARİH – İMZA VE KAŞE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder